banner564

“Endişeliyiz”

Girne Belediyesi’ni ziyaret eden TDP Başkanı Özyiğit’in gündeminde emirnameler vardı

“Endişeliyiz”
banner598
Uğur İRTEM
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit dün Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.
Ziyaretinde Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile bir araya gelen Özyiğit, Girne bölgesindeki ciddi yapılaşma, imar planı ve 2. Bölge Emirnamesi konularını görüştü.
Özyiğit’e ziyaretinde Girne Milletvekili Zeki Çeler ile Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Ayşe Öztabay ve Mehmet Burhan eşlik etti.
Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, parti olarak deniz ile dağın buluştuğu güzel belde Girne’yi kişiye özgü kararlarla beton yığınına dönmüş halde değil, kendine özgü doğal dokusu ile var olmasını istediğini söyledi.
“Girne ve çevresinde yıllardan beri çok ciddi bir yapılaşma var ve bu yapılaşma imar planı olmadığı ve biraz da politik argümanlara kurban gittiği için birilerine rant sağlamaya yönelik yapılan tasarruflarla bugünlere geldi” diyen Özyiğit, kendilerini son derece üzmekte olan bu olumsuz gelişmenin durdurulması ve bir an önce doğru adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı.
Girne’ye gökdelen yapılması döneminde de tepki koyduklarını anımsatan Özyiğit, bunun yanında bir süre önce dönemin İçişleri Bakanı tarafından yayımlanan emirname ile 8-10 katlı binaların durdurulup 6 kat sınırlaması getirildiğini ancak sınırlama kararının yaklaşık 100 kişiye 10 kat izni verildikten sonra alındığını kaydetti.

“Girne’nin betonlaşmasını istemiyoruz”
“TDP olarak biz kentlerimize sahip çıkıyoruz, betonlaşmasını ve başkalaşmasını istemiyoruz. Kentlerimizin tarihi, kültürel doku, ekolojik dengeleriyle var olmasını istiyoruz” diyen Özyiğit, son günlerde 2. Bölge Emirnamesi konusunda da ciddi endişelerinin bulunduğunu söyledi. 

Güngördü: Emirname döneminin kapatılması yönünde adım atılmadı
Belediye Başkanı Güngördü de, 55/89 sayılı İmar Yasası’nın 1989 yılında gündeme geldiğini anımsatarak, aradan geçen 27 yılda hiçbir bakan ve belediye başkanının Girne’de emirname döneminin kapatılması yönünde adım atmadığını kaydetti.
Kendilerinin göreve başladığında önlerinde Mayıs 2010’da verilmeye başlanan 10 katlı bina izinleri bulduğunu belirten Güngördü, belediyenin o günden beri sözkonusu uygulamaya karşı mücadele başlattığını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474