banner564

Entrikalara alet olunmamalı

“Sayıştay Başkanlığı kendini mahkeme yerine koydu, tutarsız ve gayrı ciddi gerekçelerle hüküm verdi” diyen Kayalp, önemli açıklamalarda bulundu

Entrikalara alet olunmamalı
banner598
Gazimağusa Belediyesi eski başkanı Oktay Kayalp, Sayıştay Başkanlığı’nın Gazimağusa Belediyesi raporunu değerlendirerek; “Sayıştay Başkanlığı’nın kendini mahkeme yerine koyarak, birçok konuda tutarsız ve gayrı ciddi gerekçelerle hüküm verdiğini” savundu.
Kayalp, Sayıştay’ın hükmünde; “Kanalizasyon ile ilgili tahsil edilemeyen vergilerin tarafından ödenmesine karar verdiğini” belirterek, bu kararın genelleştirilmesi durumunda tüm yetkililerin tahsil edilemeyen vergileri ödemekle yükümlü olacaklarını ve ülkenin kaosa sokulabileceğini kaydetti.
Kayalp, “Sayın Sayıştay Başkanı oturduğu koltuğun hakkını vermeli, başında oturduğu kurumu yüceltmek için elinden geleni yapmalı ve topluma güven vermelidir. Başında oturduğu kurumun asli görevlerini iyi etüt etmelidir. Yalan dolan entrikalara alet olmamalı, topluma hizmet etmeyi kendine görev edinmelidir. Aksi tüm çalışmaları başında oturduğu kuruma zarar verecek ve görevi bırakma zamanı geldiğinde geride inanılırlığı olmayan bir kurum bırakacaktır” şeklindeki görüşünü kaydetti.

Hesap veremeyeceğim icraatım yok…
Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediyesi’ni Gazimağusa halkının onayı ile aldığı 1994 yılından itibaren yine Gazimağusa halkının “tamam yeter” dediği 2014 yılına kadar kurumun çıkarlarını gözettiğini ve yüceltmeye çalıştığını ifade ederek, “Bu süre zarfında yaptığı bütün işlerde hesap verebilir olmuştur. Görev yaptığı süre içerisinde hesap veremeyeceği herhangi bir icraatı yoktur” dedi.
Oktay Kayalp, yaptığı yazılı açıklamada, Sayıştay Başkanlığı’nın, Gazimağusa Belediyesi’nde denetimlerde bulunduğunu ve vardığı sonuçları 11 Ocak 2016 ve 22 Ocak 2016 tarihli raporları ile duyurduğunu kaydetti.
Kayalp, bu raporların kendisine ise 25 Ocak tarihli iki adet yazı ile bildirildiğini belirtti.
Sayıştay’ın, mali denetim organı olduğunu ifade eden Kayalp, kurumun kamu gelir ve giderlerini denetlediğini ve sonucu bir raporla Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna bildirdiğini kaydetti. 
“Sayıştay Başkanının denetçileri 21 Ocak tarihli rapordan anlaşılabildiği kadarıyla nerdeyse bir yıla yakın bir sürede Gazimağusa Belediyesinde bir mahkeme kurmuşlar, kendilerine göre birtakım tespitler, bulgular ve nihayetinde de bir yargıya varmışlardır” diyen Kayalp, bu “mahkemenin” ilgi gösterdiği konulardan birinin de Mağusa Gençlik Merkezi olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473