banner564

Erdoğan: ‘Artık güçlüyüz’

AB’ye, Cibuti’den mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye kapınızda dilenecek bir ülke değildir”dedi

Erdoğan: ‘Artık güçlüyüz’
banner598
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika turuna Cibuti ile devam etti. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, ev sahibi ülke lideri İsmail Ömer Guelleh ile görüştü. 
Toplantı sonrasında Afrikalı gazeteciler Erdoğan'a, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) hedeflerini sordu. Türkiye'nin AB'yi test ettiğini belirten Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:
"AB bizim için devam eden bir süreçtir. Bizi alırlar almazlar o ayrı konu, biz o amaçtaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aslında biz AB’yi test ediyoruz. AB, halkı Müslüman olan Türkiye’yi hazmedebilecek mi, arasına alacak mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? Karşılarsa Türkiye’yi almaları gerekir. Türkiye NATO'da var, Türkiye OECD'de var. Türkiye diğer birçok oluşumlarda var. Niye Avrupa Birliği'ne almıyorsunuz? Demek ki sorun başka. Bir, Türkiye artık güçlü bir Türkiye'dir. Eğer Türkiye'yi kapınıza gelip de dilenecek bir ülke olarak görüyorsanız, Türkiye kapınıza gelip dilenecek bir ülke değildir. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülkedir."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsan haklarından bahseden Avrupa'da ne kadar Suriyeli var? Kapılar kapalı. 130 bin. Paraysa paranız var, zenginlikse zenginsiniz. Niçin bombalar altındaki bu Suriyelilere siz de kapınızı açmıyorsunuz? Neden? Nerede insan hakları" dedi. 
Erdoğan, Cibuti Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin, bölgeye huzur ve istikrar gelmesi için her türlü katkıyı yapmaya çalıştığını belirterek, Cibuti ve Türkiye'nin tarihinin, bir "sevgi medeniyeti" tarihi olduğunu söyledi. 
"Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl" sözünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkeyi bu noktanın bağladığını ve muhabbetin derinliğinde bu anlayışın yattığını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473