banner564

Erdoğan Rumları uyardı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs'ın güneyinde son dönemdeki gelişmeler hiçbir zaman dışında kalacağımız bir gelişme değildir” dedi

Erdoğan Rumları uyardı
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galası ve Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'na katıldı. Erdoğan, "Kıbrıs'ın güneyinde son dönemdeki gelişmeler hiçbir zaman dışında kalacağımız bir gelişme değildir. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa orada da dolaşıyor ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan eğer burada kendilerine yaptığımız uyarıyı kale almadıkları sürece biz oradaki çalışmalarımızı aynı şekilde devam ettireceğiz" dedi.
Enerji konusunda Kıbrıs Adası'nın yanında olduklarını ifade eden Erdoğan, "Artık petrol aramalarını kendi gemilerimizle yapıyoruz ve bir müddet sonra sondaj çalışmalarını da kendi platformumuzda yapacak hale geleceğiz. Kıbrıs Adası'nın enerji kaynaklarında adadaki iki tarafın da hakkı olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyorum. Biz başından beri uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde bu işin çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Diğer yandan uzun bir müzakere sürecinin ardından Irak'ın kuzeyindeki kaynakların Ceyhan üzerinden uluslararası piyasaya sevk edilmesi konusunda önemli bir aşamaya geldik. Bağdat ve Erbil'in de anlaştığı bu mekanizmada öncü rolü biz oynadık. Tüm tarafların memnun olduğu noktaya geldik. Biz aynı anlayışı Kıbrıs Adası için de taşıyoruz. Ülkemiz enerji diplomasisinin Irak'ta sergilediği başarıyı Kıbrıs'ta da tekrarlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474