banner564

Erkeklerin, sosyal medya Kadınlar Günü mesajları

Sosyal medyada kadınlar için ne yazdılar

Erkeklerin, sosyal medya Kadınlar Günü mesajları
banner598
Çiğdem AYDIN 

Kutlay Erk: “Tüm facebook kadın arkadaşlarımın kadınlar günü kutlu olsun”


Arif Salih Kırdağ:
Yani... Buğün 8 mart günü olduğu için değil. her saat hergün her zaman kadınlarımızın mücadelelerinin yanın da olduğum gibi ... Cumhurbaşkanı olduğum da da kadınlarımız başımın tacı olmaya devam edecektir...Kadınlarımız ve dünya kadınlarına 8 mart dünya kadınlar günü sebebi ile güzellikler sağlıklar dilerim... Yeter ki Kıbrıs’a aşk’la bakmayı deneyesiniz..


Hakan Oran: “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. Bu elim olayda hayatını kaybeden kadınları anmak adına Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmasını kabul etti.”

Bertan Zaroğlu: “Şuna İnanmak Lazımdır Ki ;Dünya Yüzünde Gördüğümüz Her Şey Kadının Eseridir” (1923)

Ahmet Tolgay :“Sömürebilmek adına bir de "Dünya Erkekler Günü" ilan etmek kapitalizmin aklına ne zaman gelecek?!..”

Muhtar Ömer Meraklı: “Ülkesine emek veren yaşatan ve kollayan tüm kadınlarımızın emekçiler günleri kutlu ve mutlu olsun...”

Ertan  BİRİNCİ: “Şiddete hayır.. Kadına Şiddete Hayır... Her türlüsüne hayır...”

Kenan Akın: “Günaydın Sevgili Dostlar Bugün Dünya Kadınlar Günü,, Birçok insan Sahte Bir Yüzle Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor, Mesaj Yayınlıyor, Sloganlar Atılıyor.... Kadına Kalkan Eller Kırılsın Diyorlar… Ve Bunların Başında Ulusal Medya Diye Adlandırdığımız, Soytarılık yapan tv Kanalları, yazılı Basın Öncülük yapıyor. Bugün yaşadığımız bunlar. Peki aynı tv kanallarında Akşam değişik konularda diziler var. Lütfen izleyin ve benim gibi sizde nalet okuyacaksınız. Lütfen biri çıksın söylesin hangi dizide Kadına şiddet, Zulüm, eziyet, sefalet yok. Derim bu sahtekarlara Kadın Yaşantımızda her gün var Tıpkı Anam Gibi.....”

Kudret Özersay : “Seçim kampanyasıymış, vaatlermiş bunları bir kenara bırakalım. Kadınlara saygı duymayı öğrenelim, öğretelim yeter...”

Mehmet Harmancı: “Kadın emek ve özgürlüktür”
 
İbrahim Davran: “8 Mart 1857'de ABD'de 129 kadın işçi grevleri nedeniyle kilitlendikleri fabrikada öldü. 8 Mart eğlence günü değildir”

Ahemet Akay Akbil: Tüm emekçi kadınların 8 Mart olan bu gününü kutlar onları Allah başımızdan eksik etmemesini temennilerimi bizzat paylaşmak isterim.”

Faiz Sucuoğlu: 8 Mart 1857 tarihinde ABD nin New York şehrinde 40 000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları talebiyle greve başlamış ve çıkan yangında 129 kadın işçi hayatını kaybetmiştir.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart ın "Dünya Kadınlar Günü " olarak anılmasını kabul etmiştir. Peki gerçek durum nedir? Ortalama üç kadından biri yaşamları boyunca en az bir kere şiddete maaruz kalıyor. Kadınlara karşı şiddet çok yaygın ancak en az cezalandırılan suçtur. Yılda yaklaşık 2.500.000 kadın cinsel köleliğe zorlanmaktadır. Dünyada 15-45 yaş arası kadınlar, kanser, diğer hastalıklar, trafik kazaları, savaşlar ve göçlerden daha fazla erkek şiddetiniden hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Kadınların bütün bu olumsuzlukları bir daha yaşamayacakları nice ,8 Martları kutlamak dileğiyle...”

Ersin Tatar : 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Armağan CANDAN : Kadın Barış'tır...

Özdemir BEROVA : “Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinden günümüze değin, yaşamın her alanında, toplumumuzun gelişmesi ve şekillenmesinde büyük emeği olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...”

Azmi ÖGE : “Şakacıktan şikayet etsek bile asla sevmekten vazgeçemediğimiz, varlığı ve sevgisi ile yaşama anlam, trafiğe heyecan, dizilere reyting katan diğer eşit parçamız olan kadınlara sonsuz sevgiler.. magandasız yaşamlar dilerim...”

Serdar Dinçer:
Erkeğin adam olduğunu her yerde
Kadın prensestir
Tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun.


Saffet Soykal:
Tüm kadın arkadaşlarıma özel olarak bugün ama genelde daima saygılı, sağlık dileyen, erkeklere eşit davranın, kadın dövmediğim ve hakaret de etmediğim için onlar tarafından sevilen bir kişi olarak aslında her gün layık oldukları ihtimam, sevgi ve aşkı bulmalarını Tanrıdan dilerim. Kadın dövmek erkeklere yakışmaz.


Mustafa Soner Çuvalcıoğlu:
Görünüşü erkek ama aslında erkek olmayanlar kadınları döver. Erkek olanlar kadınları dövmez. Sever, korur ve onlara karşı saygılı ve sevecen olur. Kadınların da bunu istismar etmemeleri gerekir. Bu düşünceyle kadınlar gününü kutluyorum.

Cemal Özyiğit:
Dünyanın neresinde olursa olsun, özgürlük, barış, demokrasi ve emek mücadelesi veren, her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı bedeli ne olursa olsun cesurca direnen kadınlara selam olsun. Onlar her türlü takdiri hak etmektedir. Tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474