banner564

Eroğlu, bir günde 7 köy gezdi

Lefkoşa’da UBP’nin etkinliğindeki coşkulu kalabalığı gören ve “Bu iş birinci turda biter” diyen Eroğlu, Mesarya’da de vatandaşla bir araya geldi

Eroğlu, bir günde 7 köy gezdi
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Örgütü Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte konuştu.
Yapılan açıklamaya göre Eroğlu, “Sizin bu istencinizi ve bu salonu doldurduğunuzu gördükten sonra bu iş birinci turda biter” dedi. 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, hedefinin KKTC insanının tümünün sesi olmak ve tümüne hizmet etmek olduğunu belirtti.
Uzun yıllar başbakanlık ve hükümet görevi yapmış, şimdi de Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmiş bir kişi olarak görevinin halka hizmet ve en güzeli sunmak olduğuna vurgu yapan Eroğlu, “Mağusa’dan yola çıktım ama ülkenin her yerine, her insanına hizmet vermeyi prensip edindim ve öyle de yaptım. Hedefimiz KKTC’nin her şehrine, her köyüne, her kasabasına ve her insanına hizmet etmektir. Dün de öyle idi bugün de öyledir. UBP ile birlikte yaptığımız hizmetlere, verdiğimiz eserlere bakanlar bunu görür.” dedi.

“Önümüzdeki dönem çok hassas”
Rakiplerinin, “Eroğlu aday olmamalıydı” dediğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunu kim söylüyor? Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyenler. Değerli arkadaşlar, ben makam peşinde değilim. Bütün makamları halkım sayesinde gördüm. Ben KKTC insanını daha güzel günlere taşımak, müzakere masasında haklarımızı layıkıyla savunmaya devam etmek ve Kıbrıs konusunu bir sonuca bağlamak için aday oldum. Önümüzdeki dönem Kıbrıs sorunu açısından oldukça hassas geçecek bir dönemdir. Bu dönemde dik durmasını bilen, halkın haklarını iyi savunabilecek olan bir liderin seçilmesi lazım. Siz zaten bunun kim olabileceğini gayet iyi biliyorsunuz. Ben halkımın ne istediğini biliyorum. Herkesin hakkını savunuyorum ve ben herkesin sesiyim. Bu böyle bilinsin.”

Köyleri gezerek vatandaşla buluştu
Öte yandan Derviş Eroğlu, seçimler dolayısıyla başlattığı bölge ziyaretlerine dün de devam ederek, sırasıyla Beyarmudu, Paşaköy, Vadili, İnönü, Tuzla, Dörtyol ve Güvercinlik’te vatandaşlarla bir araya geldi.
Eroğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Eroğlu’na ziyaretleri esnasında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Milletvekilleri Hamza Ersan Saner, Ahmet Kaşif, Ersin Tatar, Dursun Oğuz, Erdal Özcenk, DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu, bölge belediye başkanları ve UBP Mağusa İlçe Örgütü Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.
Eroğlu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, yeni bir cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesinde olduklarını ifade ederek, “19 Nisan’daki seçimlerin Kıbrıs konusunda artık sona doğru gidilmesi dolayısıyla büyük önem taşıdığını” vurguladı.

“Rumlar yeni şeytanlıklar düşünüyor”
Rum liderliğinin “yeni şeytanlıklar düşündüğüne” dikkat çeken Eroğlu, Eide hakkında Rum basınında olumsuz görüşler yazdırıp, baskı kurarak, Eide’yi yanlarına çekmeye çalıştıklarını söyledi.
Rum lider Anastasiadis’in son yaptığı açıklamada da, “Türkiye’nin egemenliklerini tanıması çağrısı” yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Türkiye onların egemenliğin tanımayacak, tanımaz. Bunu söylemelerindeki tek amaç Türkiye’nin onların egemenliğini tanıması ve bize de azınlık hakları sunmaktır. Asıl Rumlar bizim de kendileri kadar Kıbrıs’ta egemen olduğumuzu kabul etmelidir” dedi.
KKTC’nin varlığının yıllardır elini masada güçlü kıldığını ifade eden Derviş Eroğlu, KKTC olduğu için masada eşit statüde oturduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473