banner564

Eroğlu ile görüştü

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı KKTC’de, üst düzey temaslarda bulundu

Eroğlu ile görüştü
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de temaslarda bulunan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Pshtiwan Sadıq’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede, Eroğlu, Sadıq’ı KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eğitim Bakanlığı ile temas kurduklarından dolayı teşekkür etti.
Eroğlu,bu temasların daha güzel gelişmelere vesile olmasını temenni ederek, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye selamlarını iletti.
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Pshtiwan Sadıq da, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
Barzani’nin selam ve davetini ileten Sadıq, Kuzey Kıbrıs ile oluşturdukları köprüyü geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Sadıq, eğitim konusundaki ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı.

Berova ile de görüştü
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Pishtiwan Sadıq ile bakanlıkta bir görüşme yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, istişare toplantısı yapacaklarını, eğitimi konuşacaklarını kaydetti. 

Yorgancıoğlu, Sadıq’ı kabul etti
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Milli Eğitim Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin davetlisi olarak ülkede temaslarda bulunan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğtim Bakanı Pishtiwan Sadiq ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. 

DAÜ ile protokol imzaladı
Öte yandan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Pishtiwan Sadiq Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) protokol imza törenine katıldı.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektörlüğü’nde UK Worldwide Trading Fze ile DAÜ arasında imzalanan protokol kapsamında iki kurum karşılıklı eğitim çalıştayı, kurslar, burs ve proje bazlı çalışmalar yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474