banner564

Eroğlu: Öncelik anlaşma

Eroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde müzakereleri iki yılda tamamlayacağını belirtti

Eroğlu: Öncelik anlaşma
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu önceki gün akşam sırasıyla Cihangir, Çukurova ve Kalavaç’ı ziyaret etti. Eroğlu’na ziyaretleri esnasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DP-UG Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Ersin Tatar ve Zorlu Töre ile DP-UG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu eşlik etti.
Eroğlu, ziyaretlerindeki konuşmasında samimiyetle antlaşma istediğini kaydetti ve “Halkımızın bu kadar bekletilmesi yeter. Ben şu an masadayım ve önümüzdeki iki sene içerisinde bu müzakereleri tamamlayacağım. Samimi dileğimiz anlaşmaktır. Anlaşabilir miyiz, anlaşamaz mıyız göreceğiz. Bunu dünyanın görmesini de sağlayacağız ve mutlaka bir sonuca ulaşacağız” dedi.
Eroğlu, önümüzdeki 2 yıl içerisinde müzakereleri tamamlayacağını belirtti ve “Halkımızın ne istediğini ve benden ne beklediğinin farkındayım” dedi. 
Anastasiadis’in masadan kaçtığını belirten Eroğlu, “Suçlanan kim? Talat Bey sağ olsun Eroğlu anlaşma istemez diyor. Sanki kendisi 5 yıl cumhurbaşkanlığı yapmadı. Hem de yoldaşım dediği Hritofyas ile. İkisi de komünist, ateist geçinirlerdi. Ne anlaşmadı? 5 yıl oturdu. Hem de çok şanslıydı çünkü yoldaşım dediği adam masadaydı. Demek ki anlaşmaz olan Kıbrıs Türk tarafı değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474