banner564

Eroğlu: “Rumlara cesaret veriyor”

Eroğlu, “Talat’ın açıklamaları Akıncı’nın elini zayıflatıyor” dedi

Eroğlu: “Rumlara cesaret veriyor”
banner598
3. Cumhurbaşkanı ve UBP eski Genel Başkanı Derviş Eroğlu, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın köy köy gezip “biz hayır diyemeyiz” demesinin; hem Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın elini zayıflattığını hem de Rum tarafına daha çok istemek için cesaret verdiğini kaydetti.
Eroğlu, Rumların, “Türkler bir anlaşmaya hem de nasıl olursa olsun bir anlaşmaya evet demek mecburiyetindedir” anlayışı içinde olmasının, Kıbrıs’ta bulunacak bir anlaşmanın önünü tıkadığına da işaret etti.
Müzakerelerde kendisinin imzaladığı ortak açıklamanın esas kabul edildiğini ifade eden Eroğlu, “O bir yol haritasıdır. İki tarafın liderlerinin ortaya koyduğu en kapsamlı yol haritasıdır belki de ve benim tarafımdan imzalanmıştır. Ama yine de beni suçluyorlar. E peki ama yol haritasını çizen bir kişi nasıl olur da barış, anlaşma istemeyen kişi olur? Tabii ki ben de Kıbrıs’ta bir anlaşma istiyorum ama bu anlaşma sadece bir tarafın isteklerinin kabul edilmesi ile olamaz” dedi.
Eroğlu, “hükümet bozulabilir” konuşmalarının da “ayak patırtısı” olduğunu, kendisine göre hükümetin bozulmayacağını ifade ederek, “Çünkü bu hükümet, kurultay için kuruldu. Kurultaydan sonra ne olur onu göreceğiz. UBP ilk defa bir hükümetin küçük ortağı oldu” diye konuştu.
Yapılan açıklamalara göre, 3. Cumhurbaşkanı, UBP eski Genel Başkanı Derviş Eroğlu bu açıklamaları, Radyo Vatan’da katıldığı programda yaptı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473