banner564

Eroğlu, seçim yarışını dün başlattı

Eroğlu, seçim yarışını dün başlattı

Eroğlu, seçim yarışını dün başlattı
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olacağını açıkladı. Eroğlu’nun dünkü açıklamasından sonra nisan ayındaki seçimde yarışacak aday sayısı beş oldu. Buna göre seçim yarışında, Derviş Eroğlu, Kudret Özersay, Mustafa Akıncı ve Arif Salih Kırdağ bağımsız, Sibel Siber de Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin adayı olarak yarışacak.
Cumhurbaşkanı Eroğlu dün yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkının sesine kulak vererek, UBP ile DP-UG’nin çağrılarına uyarak, sivil toplum kuruluşları ve kurumlarımızın belirttiklerini dikkate alarak,işin kolayını seçmeden, sorumluluktan kaçmadan, sizlerin bana yüklediği misyonun bilinci içerisinde, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılmaya karar verdim” dedi.
Eroğlu’nun halka hitaben yaptığı açıklama televizyon ve radyolardan yayınlandı. 

“Onurla ve gururla yürüttüm”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2010’dan beri Cumhurbaşkanlığı görevini, heyecanını bir an bile yitirmeden onurla ve gururla yürüttüğünü, yürütmeye devam ettiğini söyledi. Eroğlu, “Sizin içinizden çıktım, sizinle birlikte,yürüdüm, yürüyorum. Cumhurbaşkanı olarak sizlerin benden beklentilerinizin ve ihtiyaçlarınızın bilincindeyim. 2010 yılında Cumhurbaşkanı adayı olurken sizlere verdiğim tüm sözleri yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyim” dedi.

“Elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik”
Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanlığı kapılarını halka açacağız dedik, açtık. Göreve başlar başlamaz müzakereleri devam ettireceğimizi söyledik, müzakerelerden de, masadan da kaçmadık. Halkımızın yarattığı değerleri bir araya getiren, her görüşten insanların bulunduğu Danışma Kurulumuzu oluşturduk.Masada halk olacak dedik, sizin görüşlerinizi masaya taşıdık. Kurum ve kuruluşlarımızın katkı sağladıkları Halk Konseyi’ni yaşama geçirdik. Cumhuriyet Meclisimizi, hükümetlerimizi, siyasi partilerimizi hep devrede tuttuk. Meclis Platformumuzla sürekli istişarelerde bulunduk”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın sadece Kıbrıs konusuyla ilgilenmemesi gerektiği üzerinde durduklarına işaret ederek, “Cumhurbaşkanlığı, bu dönemde, çocuktan kadına, eğitimden sağlığa birçok sosyal sorumluluk projesine katkı koydu” dedi.
Ülkenin daha iyi idare edilmesi için ellerini taşın altına koymaktan kaçmadıklarını kaydeden Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın sanata, sanatçıya, çevreye, kültüre, spora ve gençlere değer veren bir konuma getirildiğini söyledi.

“Dik durmaya devam edeceğim”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugüne kadar halk için dik durduğunu, durmaya da devam edeceğini söyledi. Eroğlu, “Sizlerin desteğiyle ülkemiz için kazanacağımdan, hiçbir kuşkum yoktur. Göstergeler de bu yöndedir. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

“İç konularda daha etkin olacağım”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni dönemde her alanda bir atılım içine girmenin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Eroğlu, “Bu nedenle, önümüzdeki beş yılda özellikle iç konularda daha etkin olma kararlılığındayım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473