banner564

Eroğlu: Yola devam

UBP’li ve DP’li milletvekilleriyle birlikte Güzelyurt’u ziyaret eden ve pazardan alışveriş yapan Eroğlu, kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldı

Eroğlu: Yola devam
banner598
   Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün Güzelyurt’u ziyaret etti. Eroğlu’na Güzelyurt ziyareti sırasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, UBP Güzelyurt Milletvekilleri Kemal Dürüst ve Ali Pilli, UBP eski milletvekili Ahmet Çaluda, eski bakanlardan, DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel ve DP-UG Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu eşlik etti.
   Ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet ederek, Kıbrıs sorununa değinen Eroğlu,  Türk tarafının, hala masada olduğunu söyledi ve Rum Yönetimi’ni de masaya davet etti.
   Kıbrıs Türk halkının ve kendisinin çözüm istediğine dikkat çeken Eroğlu, “Anlaşma istiyorum. Ama Rum’un istediği gibi değil kendi halkımın istediği şekilde bir anlaşma istiyorum. Kaldı ki ben masadayım; kalkan Rum tarafıdır” dedi.

“Gelecek 5 yıl çok önemli”
   Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
   “Masadayız. Bu masada verilen mücadelenin düşündüğümüz masada sonuçlanması için, her türlü zorluklara rağmen sonuçlandırılması için oldum. Bir kenara çekilebilirdim. Ama hem UBP, hem DP-UG, hem de halkımız arkanızdayız dediler. Halkımızdan teşvik ve destek geldi ve yola devam kararı aldık.
   Kıbrıs konusu düşündüğümüz manada, dünyanın da onaylayacağı bir sonuca ulaşılmadığı ve yaşanabilecek kritik dönemeçleri bildiğim için, halkımızın maceraya sürüklenmemesi, haklarımızın dirayetle savunulması için müzakere masadında olmam gerektiği düşüncesiyle aday oldum. İnşallah başaracağız. Veriler bunu gösteriyor.”
   Önümüzdeki 5 yılın oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı, “Bu yılda ne olup olmayacağını göreceğiz. Bu 5 yılda çözüm olmazsa hep beraber oturup karar vereceğiz” dedi.

“Üretici, ürün bedelini almalıdır”
   Narenciye üreticilerinin sorunlarına da değinen Eroğlu, yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiğini kaydetti.
   “Yeni yıla gireceğimiz bu günlerde, bu yılın başında verdiğiniz ürünün ücretini henüz almış değilsiniz. Üretici üretim yapmak için ürün bedelini alması gerekmektedir. Bu sene maalesef ilk kez, yıl sonu gelmesine rağmen üretici bedelini alamadı” diyen Eroğlu, asli görevi pazar bulma olan Cypfruvex’te de sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.
   Eroğlu ayrıca, devletin özellikle üretici kesime borcunu geciktirmeden ödemesi gerektiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı son olarak, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliğini de ziyaret ederek, üreticilerin sorunlarını dinledi, Kıbrıs sorunu hakkında bilgi verdi.
Eroğlu son olarak da Serhatköy’ü ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu burada, vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474