banner564

Ertuğruloğlu: Kıbrıs’ta yeni bir sayfa açılmalı

Ertuğruloğlu: Kıbrıs’ta  yeni bir sayfa açılmalı
banner598
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) olağanüstü zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını ciddi şekilde eleştirdiğini hatırlattı.
ABD'nin kararının ne kadar yanlış olduğunu sadece İslam alemine değil tüm dünyaya duyuranın ana vatan Türkiye olduğuna dikkati çeken Bakan Ertuğruloğlu, "Ana vatanımız Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tepkinin bayraktarlığını yapmıştır. Son derece haklı bir taleptir ve Genel Kurulda ezici bir çoğunlukla alınmış olması anlamlıdır." şeklinde konuştu.
İslam aleminden, Kıbrıs'ta bir ortaklık gündeme gelecekse bunun iki toplum arasında değil iki devlet arasında olma noktasına getirilmesine katkı sağlamasını beklediklerini söyleyen Ertuğruloğlu, "İki toplumdan birinin devlet, diğerinin azınlık olduğu sürece eşitlik temelinde bir ortaklığın gündeme gelemeyeceğinin artık görülmesi gerekmektedir. Kıbrıs'ta da yeni bir sayfa açılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474