banner564

Fatura fena çarpıyor 

Maraş bölgesinde yeni inşa edilen sitede şantiye elektriği kullanan vatandaşlar, 3 kat daha fazla para ödediklerini belirterek, yetkililere seslendi

Fatura fena çarpıyor 
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde yeni inşa edilen sitede elektrik çilesi yaşanıyor. Şantiye elektriği kullandıklarını ve normalden 3 kat daha fazla elektrik faturası ödediklerini belirten site sakinleri, normal elektrik bağlanması için kendilerinden istenen yükümlülükleri yerine getirdiklerini, 50 bin TL masraf yaptıklarını, ancak kendilerinden 30 bin TL daha para talep edildiğini ifade etti. 
   Havaların gittikçe ısındığını, klima kullanamaz durumda olduklarını ve ilkel bir hayat yaşama mahkum edildiklerini belirten site sakinleri, elektrik bağlanmaması halinde, yapmış oldukları 50 bin TL’lik masrafı geri talep ettiklerini ifade etti.

Site sakinleri ne dedi…

Kamil Yahyaoğlu:
Biz site olarak halen şantiye elektriği kullanıyoruz. Faturalar normalden 3 kat daha fazla geliyor. Seçimden önce bize normal elektrik bağlanacağına dair sözler verilmişti.
Site sakinleri olarak kablo parası, trafo parası gibi masraflar için 50 bin TL harcamamıza rağmen bizden 30 bin TL daha talep ettiler ve elektriğimizi bağlamadılar. Şantiye elektriğini kullanmaya devam ediyoruz ve bu sıcak yaz günlerinde klima açamıyoruz, evdeki elektrikli eşyaları kullanamıyoruz. Eğer bize elektrik bağlamayacaklarsa 50 bin TL paramızı geri versinler.

Ali Köl:
Sitemize elektrik bağlatmak için, bir önceki hükümet dönemde yetkililerle görüştük. Şantiye elektriği kullanmamız için 3 kat daha fazla fatura ödediğimizi, yaz aylarında klima açamadığımızı anlattık. Yetkililerden yardım istedik. Bunun akabinde Elektrik Kurumu’nun eski müdürü bizi aradı ve “trafo ile katkı payı paralarınız hazırsa elektiriğinizi bağlayacağız” dedi. Site olarak 50 bin TL masraf yaptık, ancak bize sözleşmede pul olmadığını söyleyerek,  elektrik bağlamadılar ve 30 bin TL daha para talep ettiler. Yani resmen dalga geçtiler. Sıcak olmasına rağmen klima açmaya cesaret edemiyoruz. Evimizde elektrikli eşya kullanamaz olduk. Gazla çalışan eşyaları kullanıyoruz, bizi ilkel şartlarda yaşamaya mecbur ediyorlar, yazıklar olsun.

Birsen Köl: 
Elektrik bağlanması için başvuru yaptığımızda kızım yeni hamileydi, en azından yaz ayında kızım için klima açabileyim diye düşündüm. Ancak kızım neredeyse doğum yapmak üzere ancak halen elektrik bağlamadılar. Bu sıcaklarda klima çalıştıramıyoruz, ilkel şartlarda yaşıyoruz, bütün sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz halde elektrik kurumu bize elektrik bağlamıyor, yazıklar olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474