banner564

Fecabook cinayeti mi?

Aşırı süratle direksiyon hakimiyetini kaybeden ve karşı şeride geçerek İmge, Ayşe ve Figen öğretmenlerin ölümüne yol açan Çiğdem Altınfincan dün çıkarıldığı mahkemede iki kez baygınlık geçirdi

Fecabook  cinayeti mi?
banner598

Çiğdem AYDIN

   Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda seyrederken, aşırı sürat ve dikkatsizlik yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeriden geçen ve 3 genç öğretmenin ölümüne neden olan Çiğdem Altınfincan (34) dün yaralı vaziyette mahkemeye çıkarıldı. Oldukça bitkin görünen Altınfincan, mahkeme salonunda iki kez baygınlık geçirdi.

   Polis koridoru altında tutulan Altınfincan’ın, kaza anında cep telefonundan facebook’a girdiği yönündeki iddialar ise ortalığı karıştırdı. Diyalog muhabirine bilgi veren ‘güvenilir bir kaynak’, Çiğdem Altınfincan’ın kaza anında facebook’a giriş yaptığını, olaydan bir gün sonra ise facebook hesabının kapatıldığını iddia etti.

   Polis, Altınfincan’ın cep telefonunu da incelemeye aldı.

 

Sürekli ağladı

   LAÜ öğretim görevlilerinden İmge Kozok (27), Ayşe Hadımcı Candemir (30) ve Figen Arkın (38)  ölümüne, Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralanmasına neden olan 34 yaşındaki Çiğdem Altınfincan dün teminat duruşmasına çıkarılmak üzere Lefkoşa mahkemesine getirildi.

   Kalabalık bir polis ekibi eşliğinde  mahkeme koridorlarından duruşma salonuna yürürken iki kez baygınlık geçiren zanlı, kırılan kolundan dolayı acı çektiğini söyleyerek gözyaşı döktü.

 

Tedavi görüyordu

   Türkeli kavşağında 20 Casinoslot Ocak saat 17.40 sıralarında kullanımındaki aracın direksiyon hâkimiyetini kaybedip karşı şeride geçen Çiğdem Altınfincan, Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanına çarpmış, kazada İmge Kozok, Ayşe Hadımcı Candemir, ve Figen Arkın yaşamını yitirmiş, araçta yolcu olan Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralanmıştı.

   Kazada kolu kırılan Altınfincan, YDÜ hastanesinde tedavi altına alınmış, polisin talebi üzerine mahkeme Altınfincan hakkında tutukluk emri vermişti.

 

Yürümekte zorlandı

   Mahkeme salonuna getirilirken baygınlık geçiren zanlı masaya oturtuldu ve kendisine su verildi. Yürüyemediğini söyleyen zanlı daha sonra sandalyeye oturtuldu. Polis, sandalyeye oturtulan zanlıyı duruşma salonuna taşıdı. Sürekli feryat eden ve ağlayan Çiğdem Altınfincan, özellikle kırık kolundan şikâyetçi oldu. Sabah saatlerinde gerçekleşmesi gereken teminat duruşması doktor raporu beklendiği için öğlen saatlerine ertelendi.

 

Duruşma ertelendi

   Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen duruşmada zanlının avukatı Süleyman Dolmacı hazır bulundu. Duruşmada zanlının sağlık durumunun iyi olmadığını belirten Dolmacı, mahkemede aktarılacak iddialara cevap verebilmesi için zanlının sağlıklı olması gerektiğini söyledi. Dolmacı  zanlının hakkında aktarılacak iddialara cevap verecek durumda olmadığını belirterek,  teminat duruşmasının başka bir güne ertelenmesini istedi.

 

Cezaevine gönderildi

   Savunmanın talebi üzerine mahkeme teminat duruşmasını erteledi. Mahkeme, savunmanın mahkemeye bazı evraklar sunacağını, zanlının tanıklık edeceğini, ancak şimdilik hazır olmadıklarını belirterek duruşmayı  28 Ocak Salı gününe erteledi. Mahkeme ayrıca, zanlının bu süre içerisinde Merkezi Cezaevi’ne yerleştirilmesine karar verdi.

 

Hız limitini defalarca aştı

   Öte yandan zanlı Altınfincan hakkında bazı iddialarda ortaya atıldı. Altınfincan’ın kaza saatinde sosyal paylaşım sitesi olan facebook’ta paylaşımları olduğu öne sürüldü. Altınfincan’ın facebook sayfasının kazadan bir gün sonra kapatıldığı belirlenirken, polisin zanlının kullandığı GSM operatörünü inceleme altına aldığı öğrenildi.

   Zanlı Altınfincan’ın kazadan önce defalarca hız limitini aştığı için ceza aldığı öğrenildi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 03:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474