banner564

Film gibi firar

Hırsızlık suçundan cezaevinde tutuklu bulunan Süleyman Yılkar ile Aliser Eymirov, çöp dökmek için çıktıkları iç avludan sırra kadem bastı

Film gibi firar
banner598
Suna ERDEN
Merkezi Cezaevinde dün akşam saatlerinde filmlere konu olacak bir firar olayı yaşandı. İddialara göre dün akşam saat 19.00 sıralarında cezaevinden iç avluya çöp dökmek için çıkan Süleyman Yılkar ile Aliser Eymirov kayıplara karıştı. Hırsızlık suçlarından 30’u aşkın sabıkası bulunan ve davalarını cezaevinde bekleyen Yılkar ile onunla aynı suçtan yargılanan Eymirov’u bulmak için polis birimleri alarma geçti.
Lefkoşa ve civarında geniş çaplı bir operasyon başlatan polisin iki firariyi arama çalışmaları gazetemiz baskıya verildiği saatlerde devam ediyordu. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Yılkar ve Eymirov’un, Yiğitler Burcu Parkından Güney Kıbrıs’a kaçmış olabilecekleri üzerinde duruluyor. Yılkar ile Eymirov, Lefkoşa’da Temmuz-Ekim 2017 tarihleri arasında dört ayrı hırsızlık suçunu birlikte işlemiş ve tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti…

Son olarak dört ayrı suça karıştılar
Süleyman Yılkar ile Eymirov 26 Ağustos 2017 tarihinde Göçmenköy'de faaliyet gösteren The Got Father isimli iş yerinin ana giriş kapısının kilit kısmını ve penceresini demir levye ile kırdıktan sonra suç işlemek amacıyla içeriye giriş yapmış ancak alarm çalınca kaçmışlardı. Firari ikili 10 Temmuz 2017 tarihinde Girne-Karşıyaka’da bir kasap dükkânından hırsızlık yapmıştı. Yılkar ile Eymirov, yine Temmuz 2017 tarihinde Gönyeli’deki Akayoğlu Bross isimli marketin soyulması olayı ile ilgili tutuklanmıştı. Lefkoşa bölgesindeki üç ayrı hırsızlık suçundan teminatla serbest kalan iki firari, son suçları olan terminal soygunundan sonra tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. İki tutuklu, 29-30 Ekim 2017 tarihleri arasında İtimat Otobüs İşletmelerine ait ofisi açarak içerisindeki 6 ayrı bankaya ait farklı meblağlarda 492 adet çek yaprağının bulunduğu 7 adet torbayı çalmış, olaydan bir hafta sonra yakalanan sanıklar, Kasım 2017 tarihinde yargılanmak üzere 2 ay süreyle cezaevine gönderilmişti.

Dava başladı, sanıklar kaçtı
Haklarındaki dava süreci başlayan sanıklar önceki gün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirilmişlerdi. Haklarındaki “Dükkân açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından yargı süreci devam eden iki sanık, dün tutuklu oldukları cezaevinden bir yolunu bulup kaçtı. Süleyman Yılkar’ın sürekli olarak temizlik işlerine götürüldüğü, dün akşam saatlerinde de Eyrmirov’la birlikte çöp dökme bahanesiyle firar ettikleri belirtildi. 

İlk suçu da ilk firarı da değil
Öte yandan son dört hırsızlık fiilini Eyrmirov’la gerçekleştirilen Yılkar’ın geçmiş yıllara ait birçok sabıkası bulunuyor. Hırsızlık suçlarından birçok kez hüküm giyen ve birçok kez de tutuklanan Yılkar’ın, geçtiğimiz yıl dava için getirildiği Lefkoşa Mahkemesi hücrelerinden de kaçtığı ancak polisin iki saat içerisinde yakaladığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474