banner564

Geç kalmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iş adamlarına yatırım çağrısı

Geç kalmayın
banner598
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Tuzla Sedef Tersane'sinde aralarında dünyanın en büyük enerji gemilerinin de yer aldığı dört yeni Enerji Gemisinin Gana, Myanmar ve Endonezya'ya yolcu edilmesi ve 2017 yılı içinde üretilecek 14 yeni Enerji Gemisinin inşa törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Türkiye kendisine inanan, kendine güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez" dedi.

   Türkiye'nin en büyük sorununun kendini doğru bir şekilde anlatamamak olduğunu söyleyen Erdoğan, " Bunun sebebi, Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda var olabilir. Doğrusu bunu pekte bilemiyorum" diye konuştu.
    Erdoğan, uzaktan bakıldığında görünen Türkiye manzarasını şu şekilde tarif etti: 
   “Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin, Türkiye'ye baktığında gördüğü manzara şudur; Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı, dünyanın en sıkıntılı bölgesi olan, Suriye ve Irak'taki gelişmelere fiilen müdahil olan,Karadeniz, Kafkasya, Balkanlar gibi potansiyel kriz alanlarıyla iç içe bir ülke. Hatta daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Doğru mu? El hak, doğru. Ama mesele şu ki, Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun sadece bir yüzü. Peki madalyonun diğer yüzünde ne var ? Bir de ona bakalım. Öteki Türkiye her gün dünya çapında projelerin açılışlarını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yürüten, en yıkıcı krizler karşısında dahi güçlü direnciyle hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, gelişen, güçlenen bir Türkiye.”

Merkez bankası değil, vatandaş sürdü

      Terör örgütlerinin eylemlerinin sadece eylem yapılan anda, eylem yapılan yerde etkisini hissettirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun dışında üzüntümüzü, öfkemizi arttırır. Ama işlerimizi asla etkilemez.Gece darbe girişimi de olsa, ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. İşte 15 Temmuzda darbe oldu. Ertesi gün, yastık altındaki döviz piyasaya çıktı, 2.5 Milyar dolar. Yani merkez bankası piyasaya döviz sürmedi. Ya, benim vatandaşım yastığının altındaki dövizleri hemen ertesi sabah piyasaya sürdü" dedi.

3. Havalimanı 2018’de

   Türkiye'nin Suriye ve Irak krizleri karşısında hiçbir yerden kayda değer bir yardım gelmese dahi, tüm dünyaya örnek teşkil edecek insani bir duruş sergilemeyi sürdürdüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
   " Dünyada örneğine pek az rastlanabilecek dev projeler, hem de kamu özel sektör işbirliğiyle ard arda hayata geçirilebilir. Bu projeler için ne finansman sıkıntısı çekilir. Ne teknik kapasite, sorunu yaşanır. Mesele güven meselesidir. Mesele, istikrar meselesidir. Bu güven olması, bu istikrar olmasa sizlere dünyanın çeşitli ülkelerinden bu krediler gelmez. Önümüzdeki ay boğazın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını 20 Aralık'ta yapıyoruz. Çift katlı otomobiller artık Asya'dan Avrupa'ya Avrupa'dan Asya'ya geçecekler. 26 Ağustos'ta boğazın üzerindeki 3. gerdanlığın Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdik. Darbe girişiminden hemen önce İstanbul İzmir otoyolunun önemli bir aşaması olan İzmit Körfezi üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanımızın inşaası tüm hızıyla sürüyor inşallah ilk etabını 2018'in ilk çeyreğinde açıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474