banner564

Gece yarısı baskını

Bavır Yaşar’ın evine baskın düzenleyen Gazimağusa polisi, çorap içinde 500 gram eroin ele geçirdi

Gece yarısı baskını
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube ekipleri, dün düzenlediği operasyon sonucunda toplam 505 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi piyasaya sürülmeden ele geçirdi.  Bavır Yaşar isimli  şahsın evini dün sabah 00.30 sıralarında takibe alan ekipler, Bavır Yaşar’ı dışarı çıkarken tespit etti.
Bavır Yaşar’ın üzerinde arama yapan ekipler, zanlının eşofmanının cebinde iç içe geçmiş 3 naylon poşet içerisinde bulunan çorabın içinde 500 gram ağırlığında “Eroin” türü uyuşturucu madde ele geçirdi.  Yine zanlının giydiği eşofmanın diğer cebinde foil kağıt içerisinde 5 gram “Eroin” türü uyuşturucu madde daha bulan ekipler, zanlı Bavır Yaşar’ın evini de aradı.

Üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan bıçak bulundu
Ev içerisinde yapılan aramalarda üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan bıçak ile uyuşturucu ambalajında kullanılan mazlemeler ele geçiren Narkotik Polisleri, Bavır Yaşar’ı tutuklayarak Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkardı.
Mahkemeye olayı aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu, alınan bir ihbar ile  8 Ocak 2015 tarihinde saat 00.30 sıralarında zanlının Gazimağusa’daki ikametgahına gittiklerini söyledi. Zanlının ikametgahından çıktığı sırada tespit edilerek üzerinin arandığını söyleyen Biçenleroğlu, zanlının giydiği eşofmanın cebinde iç içe geçmiş 3 naylon poşet içerisinde bulunan çorabın içinde 500 gram ağırlığında “Eroin” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.  Zanlının giydiği eşofmanın diğer cebinde foil kağıda sarılmış halde 5 gram daha “eroin” türü uyuşturucu madde bulduklarını aktaran Biçenleroğlu, zanlı evinde yapılan aramalarda üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan metal bıçak ile uyuşturucu ambalajında kullanılan malzemelerin emare olarak alındığını söyledi.

Suçunu kabul etti
Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini mahkemeye aktaran Biçenleroğlu, zanlının KKTC’de turist statüsünde bulunduğunu belirtti. Zanlının 12 Kasım 2014 tarihinde KKTC’ye geldiğini söyleyen Biçenleroğlu, zanlının kendilerine verdiği ifadede konu uyuşturucu maddeyi Türkiye’de bir şahsın aracılığı ile KKTC’ye getirdiğini söylediğini aktardı. Soruşturmanın yeni başladığınına dikkat çeken Biçenleroğlu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatı, “Miktar 500 gram değil” dedi
Zanlının avukatı İbrahim Demirtaş, tutukluluk süresine itiraz etmezken, ele geçirilen uyuşturucu madde miktarının 500 gramdan az olduğunu iddia etti. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Abisi de geçtiğimiz yıl 9 yıl ceza yemişti
Zanlı Bavır Yaşar’ın abisi Hakan Yaşar’da geçtiğimiz yıl “Eroin” ithal,tasarruf ve verme suçlarında dolayı tutuklanarak hapse mahkum olmuştu. 26 ekim 2013 tarihinde 1 kilo ağırlığında “Eroin” türü uyuşturucu maddeyi Hakkari Yüksekova’dan KKTC’ye ithal eden zanlının abisi Hakan Yaşar, bunun yaklaşık 200 gramını piyasaya sürmüş ve 21 Ocak 2014 tarihinde Narkotik Şune tarafından yakalanmıştı. Gazimağusa  Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Hakan Yaşar 21 Mayıs 2014 tarihinde mahkeme tarafından 9 yıl hapse mahkum edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474