banner564

‘Gecikmemeli’

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Kıbrıs’ta çözümün mümkün olduğunu belirterek tarafları uyardı:

‘Gecikmemeli’
banner598
 Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, iki toplum liderinin bugüne kadar önemli, ilerlemeler kaydettiğini belirterek, çözümün çok gecikmemesi gerektiğini söyledi.
  Rum Haber Ajansına bir demeç veren Koenders, “Anastasiadis ve Akıncı, adayı yeniden birleştirmek için son iki yıl içerisinde ‘takdire değer bağlılık’ gösterdi. O nedenle bir anlaşmanın olabileceğini düşünüyorum”dedi.
  Dünyanın anlaşmazlık olan çeşitli bölgelerinde arabulucu görevi yapan Hollanda Dışişleri Bakanı, “Şimdi gerekli olan çok gecikmemektir. Son her zaman en zor bölümdür” dedi.
  Garantilerden de söz eden Koenders, bunun tarafların karar verebileceği bir şey olduğuna ancak sorunun çözümünde zor bir aşamaya geldiğimiz bugünlerde bu yeni çözümün nasıl garanti edileceğine bakmaları gerektiğine dikkat çekti.
  Hidrokarbon konusunda da, bunun “Tek yanlı olarak değil paylaşımla” olması gerektiğini savunan; bir çözüme ulaşılmasında bunun en büyük teşvik olacağını kaydeden Bert Koenders, Kıbrıs’ın AB içerisinde enerji güvenliğini artırmada önemli bir rol oynayabileceğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473