banner564

“Gelecek nesil sizlerin eseri”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı

“Gelecek nesil  sizlerin eseri”
banner598
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, eğitimin temel ilkesinin, her şeyden önce sevgiyi ve saygıyı öğretmek olduğunu vurgulayarak, “Sadece kendini sevmeyi değil kendinden farklı olanlara, farklı kültürlere de saygı duymayı öğreten eğitim, sağlıklı bir eğitimdir” ifadelerini kullandı.
Dünyadaki gelişmelere duyarlı, barış kültürüyle yetişmiş, empati yapabilen, çalışıp üretmenin güzelliğini öğrenmiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık gençlerle çağdaş bir toplum inşa edilebileceğini kaydeden Siber, burada en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü belirtti.
Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım’ın tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu ifade etti.
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Genel Başkanı Serdar Denktaş tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
Denktaş yayınladığı mesajda, “Kıbrıs’ta Atatürk devrimlerinin halkımız tarafından gönüllü olarak benimsenmesinde, Türklük şuurunun canlandırılmasında, Anavatan Türkiye sevgisinin yaşatılmasında halkımızın çağdaş yaşam tarzını benimsemesinde öğretmenlerimiz öncü olmuştur” ifadelerini kullandı.
DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı, Milletvekili Fikri Ataoğlu, ülkenin geleceğini yetiştiren öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
Ataoğlu yazılı açıklamasında, bir toplumun gelişmesi ve kalkınmasının bilimdeki gelişmelere bağlı olduğunu, bilime önem veren toplumların ise daha çabuk kalkındığına dikkat çekerek, “Bilim, ilköğretimden başlayarak eğitimin her kademesinde öğretmenler tarafından okullarda öğretilir” dedi. 
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Sadıkoğlu mesajında, ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan tüm öğretmenlere saygı ve şükranlarını sundu.
Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 
Işısal mesajında “Gelecek nesilleri yetiştirmek için fedakarca çalışan ve yolumuzu aydınlatan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi. 
Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan da, yeni kuşağın öğretmenlerin “yapıtı” olacağını dile getirdi. 
“Atamızın dediği gibi, ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyen İşcan, son günlerde eğitim ve öğretim kurumlarında çeşitli sıkıntılar yaşandığını söyledi. “Bizlere göre var olan sıkıntı ve sorunların aşılabilmesinin tek yolu okullarımızdaki öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize güvenmeye devam etmekten geçer” ifadelerini kullanan İşcan, tüm öğretmelerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Arter, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, öğretmenlik mesleğine yıllarını vermiş emekli öğretmenleri anma, mesleğin toplumdaki saygınlığını artırma ve mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin mesleğe bağlılıklarını sağlamanın önemine işaret etti.
Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, “Gelecek nesillerimizi yetiştiren ve yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmeler Günü’nü kutlar, bu denli önemli ve hassas bir mesleği icra ettikleri için kendilerine saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473