banner564

Gelir düşüyor gider artıyor

Benzin ve elektriğin ardından tüp gaza da zam yapılması ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşın moralini iyice bozdu

Gelir düşüyor  gider artıyor
banner598
Melin DOBRAN
Döviz kurlarındaki yükselişe paralel olarak Kuzey Kıbrıs’ta son günlerde peş peşe gelen zam haberleri vatandaşın moralini iyice bozdu. Benzine ve elektriğe yapılan zammın ardından, tüp gaza da zam yapıldı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, gelir gider dengesinin iyice bozulduğunu söyledi. 
Arka arkaya gelen zamlardan dolayı halk, yaşam koşullarının zorlaştığını ifade etti. Vatandaşlar, bu durumun asgari ücrete çalışan kesimin bütçesini epeyi zorlayacağını ifade etti. Aileler, kazandığı para ile geçimini zor sağladığını dile getirerek, ülke ekonomisinin çökmeye doğru gittiğini belirtti. Vatandaşların birçoğu ise tasarruf yapmak için, şömine ve odun sobası kullanmayı düşündüğünü dile getirdi.

Vatandaş ne dedi..??

Mehmet Şanlıer: Mazota ve elektriğe yapılan zammın ardından, tüp gaza zam yapılmasaydı şaşardım. Kışın ayda yaklaşık 3 tüp gaz tüketiyoruz. Suya zam, elektriğe zam, tüpe zam, artık alıştık. Her iki günde bir zam haberi duymak bize artık normal geliyor. Eski günlere geri döneceğiz. Şömine ya da odun sobası kullanmaya başlayacağız. Herkesi olduğu gibi bu zamlar, bizi de maddi olarak zorluyor.

Hasan Çaktu: Kesin olarak ayda en az 3-4 tane tüp kullanıyoruz. Zam yapılması vatandaş için kötü oluyor. Bunun her şeye olumsuz yönde etkisi var. Zaten vatandaşın alım gücü düştü. Benim gibi birçok insanın da borcu var. Ülkedeki ekonomik sıkıntının üzerine bir de bu zamlar gelince, halk iyice sıkıntıya giriyor.

Tülay Sonerler: Gitgide her şeye zam geldiği için, tüp gaza da zam gelmesine yorumda bulunamıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan insanlarımız var. Allah onların yardımcısı olsun. Tam da kışın gelmesine yakın bu zammın yapılması bence doğru bir şey değildir. Ben yalnız yaşadığım için bütçem zorlanıyor.

Aynur Karakaş: Son zamanlarda yapılan zamlardan kimse memnun değildir. Kışın ısınmak için klima kullanıyoruz. Zaten bir süre önce de elektriğe zam gelmişti. Şimdi de tüp gaza gelmesi, insanların hayatını daha da zorlaştıracak. Biz apartmanda yaşadığımız için odun sobası ya da şömine gibi bir imkânımız yok. Eğer apartmanda yaşamıyor olsaydık, odun sobası kullanmayı tercih ederdik.

Hasan Karakaş: Sürekli olarak benzine, elektriğe zam yapılması döviz kaynaklıdır. Döviz düşerse de zamların düşeceğini hiç sanmıyorum. Esnaf olarak kârımız eksiliyor, artmıyor. Ülke ekonomisi zaten bitmiş durumda. Bir de üzerine zamlar eklenince, vatandaş maddi olarak zora giriyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473