banner564

“Gençler kaliteli eğitim alacak”

40 yıl önce mezun olduğu okulu ziyaret eden Özyiğit, “Meslek lisesi mezunlarının kısa sürede iş hayatına atılabilmesi için düzenleme düşünüyoruz” dedi

“Gençler kaliteli  eğitim alacak”
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 1978 yılında mezun olduğu Haydarpaşa Ticaret Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi; meslek liselerinin daha donanımlı hale gelmesini, gençlerin iyi ve kaliteli eğitim alarak yetişmesini sağlamak istediklerini söyledi.
Özyiğit, eğitim dönemlerinin bitme ve başlama tarihlerinin 31 Ocak- 16 Şubat veya 13 Haziran-17 Eylül gibi klasik tarihlerde olması yerine, karne alma gününün cuma, tatil sonrası okula başlama gününün ise pazartesi olması için düzenleme yapılabileceğinin sinyalini verdi.
Haydarpaşa Ticaret Lisesi Müdürü Mehmet Aşan, Özyiğit’in okullarını ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yeni dönemin öğrencilere hayırlı olmasını diledi.
Bayrak töreninde öğrencilere seslenen Cemal Özyiğit ise, 40 yıl önce Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nin “Yüksek Tahsil Bölümü”nden mezun olduğunu söyledi.
Liseden mezun olduktan sonra şimdiki ismiyle Atatürk Öğretmen Akademisi’ne gittiğini kaydeden Özyiğit, ilkokul öğretmeni olarak mezun olduktan sonra 30 yıl eğitimin çeşitli kademelerinde hizmet verdiğini belirtti.
Son yıllarda meslek liselerinde eğitim görmek isteyen gençlerin sayısının arttığını belirten ve “Bu oldukça sevindirici” diyen Özyiğit, “Meslek liselerine ayrıca önem veriyoruz. Gençlerin meslek liselerinden mezun olduktan kısa bir süre sonra iş hayatına atılabilmesi için bir takım düzenlemeler düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
Özyiğit, yeni eğitim döneminin öğrencilere hayırlı olmasını diledi.
Millli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit, bir aksilik olmazsa, son sınıfların mezuniyet törenine katılma sözü de verdi.

AÖA Yönetim Kurulu üyeleri istifalarını sundu
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaratan ve yönetim kurulu üyeleri Salih Karanfil, Güvenç Erseven, Eribe Yağcıoğlu ve Halil Oktuç yeni kurulan hükümetin önünü açmak adına istifalarını Bakan Özyiğit’e sundu.
Özyiğit ise yönetim kurulunun sunduğu istifaları kabul etti, yönetim kuruluna bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni yönetim kurulu atanıncaya kadar görevlerine devam etmelerini istedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474