banner564

Sahte pasaport zanlıları cezaevinde

Sahte pasaport  zanlıları cezaevinde
banner598
Girne-Alsancak çevre yolunda rutin kontroller yapan Girne Trafik Şubesi Ekipleri’ne sahte Bulgar pasaportu ibraz eden Ali Doostimshaki, Maryam Azizabadifarahani ile iki zanlıya sahte pasaportu temin eden Ali Karaçam hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Zanlılar dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Üç zanlının da ülkede turist olarak bulundukları öğrenildi.
Sahte evrak soruşturması kapsamında tutuklanan üç zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. İddiaları aktaran polis, 15 Şubat 2018 tarihinde saat 17.00 sıralarında, Girne çevreyolu üzerinde kontrol yapan polis ekipleri tarafından durdurulan Ali Doostimshaki ile Maryam Azizabadifarahani’nin sahte Bulgar pasaportlarını üzerinde vize mührü olmadan polise ibraz ettiklerini söyledi. 

Kimden aldıklarını söylediler
Polis, pasaportları inceleyen ve sahte olduklarını anlayan ekiplerin zanlıları suçüstü hali tutukladığını, zanlıların ifade vererek pasaportları kendilerine zanlı Ali Karaçam’ın verdiğini itiraf ettiklerini aktardı. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların ülkede turist olarak bulunduklarını belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, ülkede yasal statüsü bulunmayan zanlıların 45’er gün süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474