banner564

“Gerekli ilgi gösteriliyor”

Gazimağusa Belediyesi, geçici olarak kullanılan barınaktaki hayvanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti

“Gerekli ilgi gösteriliyor”
banner598
Diyalog Gazetesi’nin dün 8’inci sayfasında “Sıcak onları da etkiliyor” başlıklı haberde geçen hayvan barınağı hakkında Gazimağusa Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada söz konusu barınak hakkında bölge sakinleri tarafından Diyalog’a aktarılan bilgi ve iddiaların gerçekleri yansıtmadığı savunuldu.
Açıklamada, “Gazimağusa Belediyesi'ne ait hayvan barınağıyla ilgili gerçekleri yansıtmayan bilgilerin yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için kamuoyunu bilgilendirmeyi son derece gerekli görüyoruz” denildi.
Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: Gazimağusa Belediyesi'nin kent genelindeki köpeklerin uygun şartlarda bakım ve idamesinin sağlanması için hayata geçireceği Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşasının tamamlanma aşamasına geldiğini kısa bir süre önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girene kadar geçici olarak düzenlediğimiz barınakta, acil yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve yavru köpeklerin bakımını yaparken, kentten topladığımız köpekleri geçici olan bu alanda barındırıyoruz. Halen hizmet vermeye devam eden geçici barınakta şu anda yaklaşık 300 köpek barındırılmaktadır. Haberde yazılanın aksine Gazimağusa Belediyesi, köpeklere yiyecek, içecek sağlama görevini aksatmadan devam ederken, bu ihtiyaçlarının yanında veteriner ihtiyaçları da belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.  Talep edilmesi halinde barınak için yapılan harcamaları belgeleriyle de göstermekte hiçbir sakınca görmüyoruz.  Köpeklerin yaz aylarındaki kavurucu sıcaklarda daha çok bakıma ve ilgiye ihtiyacı olduğu gerçeğini bilerek, geçici barınağa köpeklerin serinlemesi için yıkama havuzları da konulmuştur.
576 m2'lik rehabilitasyon bölümü, her biri yaklaşık 150 m2 telli ve kısmi kapalı açık alandan oluşan 20 adet yaşam alanı, 57 m2'lik servis alanı, 450 adet yaşam alanı ve 96 hayvan kapasitesine sahip rehabilitasyon bölümü ile kapsamlı olarak önümüzdeki günlerde esas barınağımız hizmete girecektir.
Hayvan Refahı Yasası'nın belediyelere verdiği yükümlülüğe uyan Gazimağusa Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla inşa ettiği, tam kapasiteye sahip esas barınağımız hizmet girene kadar, kent genelindeki köpekleri kontrol altına almayı ve geçici barınakta en iyi koşullarda bakımını yapmayı asli görevimiz olarak görmekteyiz. Gazimağusa Belediyesi'nin bu konuda yaptığı çalışmalarının kamuoyuna doğru olarak yansıtılmasına fırsat vereceğinize olan inancımızı belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473