banner564

Gerekli tedbir alındı

Çavuşoğlu, Rumların Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon çalışmalarının yakından takip edildiğini belirtti.

Gerekli tedbir alındı
banner598
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon çalışmalarının yakından takip edildiğini belirterek, "Ülkemiz gerek kendi kıta sahanlığındaki hak ve çıkarlarını korumak için her türlü tedbiri almakta, gerek Kıbrıs Türk tarafına desteğini sürdürmekte kararlıdır" dedi.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasının başlıca öncelikleri arasında yer alan Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaştırılması amacıyla, Ada'da BM Genel Sekreteri'nin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde 2008 yılında başlayan müzakere sürecini kararlılıkla desteklediklerini belirti. Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"Son olarak, Kıbrıs Konferansı'nın İsviçre, Crans —Montana oturumuna katılarak Ada'daki iki tarafın 11 Şubat 2014 Ortak Deklarasyonuyla ortaya koyduğu, iki kesimli, iki toplumlu tarafların siyasi eşitliğine dayalı yeni bir ortaklığın ana hatlarını belirleyen hususlar çerçevesinde bir çözüme ulaşılması için gereken siyasi iradeyi sergiledik. Ülkemiz ve Kıbrıs Türk tarafının tüm yapıca katkıları ve çözüm iradesine rağmen Rum-Yunan ikilisi samimi ve kararlı duruşuma gerektiği ölçüde karşılık vermemiş; Konferans sonuçsuz kalmış ve kapanmıştır. Böylelikle 2008 yılında başlayan kapsamlı müzakere süreci sona ermiştir."
Son olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları vesilesiyle Başbakan Binali Yıldırım birlikte Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, başta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğrul olmak üzere Kıbrıs Türk makamlarıyla görüşmede bulunarak ileriye dönük değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474