banner564

Gıda mühendisleri yasa istedi

Gıda mühendisleri yasa istedi

Gıda mühendisleri yasa istedi
banner598
Gıda Mühendisleri Odası, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gıda mevzuatıyla ilgili günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak dünya standartlarında düzenlemelerin ivedilikle yapılması ve en az 10 yıldır devam eden yasa çalışmalarının ivedilikle tamamlanması çağrısında bulundu.
Oda açıklamasında, insan hayatında yaşamsal öneme sahip gıdanın hem bireysel anlamda günlük hayattaki yeri, hem de ülkesel anlamda sektör bazındaki öneminin de böyle özel günlerde daha çok ortaya çıktığı vurgulandı.

Sennaroğlu: Gıda ve yem yasası komiteden geçti
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önder Sennaroğlu mesajında, dünyada açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla FAO’nun Dünya Gıda Günü’nü bu yıl “Aile Çiftçiliği: Dünyayı besle, yeryüzünü önemse” temasıyla kutlandığını belirtti. 
Sennaroğlu, bakanlığa bağlı ilgili dairelerin gıda güvenliğinin sağlanması için tüm kadrosuyla yoğun bir şekilde çalıştığını, gıda denetimlerinin büyük bir hassasiyetle sistematik olarak gerçekleştirildiğini anlattı. Sennaroğlu, hazırlıklarını tamamlayarak meclise gönderdikleri Gıda ve Yem Yasası’nı hazırlayarak hükümet ve bakanlık olarak gıda güvenliğine verdikleri önemi ortaya koyduklarını kaydederek, meclisin alt komitesinde onaylanan tasarının önümüzdeki günlerde hızla yasallaşacağını belirtti.

Gülle: Yasa AB ile uyumlu olacak
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise  Dünya Gıda Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Avrupa Birliği (AB) uyum çalışmaları kapsamında sağlığın korunması başlığı altında, Tarım Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan yasa tasarısının, yürürlüğe girmesinin ardından, tamamlayıcı yasa taslakları ve tüzüklerinin ivedilikle onaylanmasının öngörüldüğünü belirtti.
Ahmet Gülle, Genel Gıda ve Yem Yasası’nın, ilgili AB mevzuatıyla uyumlaştırılarak, gıda ve yemin yönetimiyle ilgili genel ilkelerin belirlendiğini söyledi. Gülle, yasanın, gıda ve yem güvenliğine doğrudan veya dolaylı olarak etkisi olan konularda yapılması gerekenlerin belirlenmesini; gıda ve yemin üretimi, işlenmesi ve dağıtımıyla ilgili tüm aşamalarda gıda ve yem güvenliğine ilişkin esasları ve bağımsız bir Gıda Güvenliği Risk Değerlendirme Kurulu oluşturulmasına ilişkin kuralları kapsadığını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473