banner564

Girne Belediyesinden alkışlanacak hareket

Nidai Güngördü ve bazı belediye meclis üyeleri, özürlüler yararına tekerlekli sandalyede bilet sattı

Girne Belediyesinden alkışlanacak hareket
banner598
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve bazı Belediye Meclis üyeleri, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) yararına gerçekleşecek “Şarkılar Bizi Söyler” konserinin biletlerini tekerlekli sandalyede dolaşarak sattı.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Güngördü, tekerlekli sandalye üzerinde bilet satışını şov için değil, toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Kaldırım, yol ve dükkan girişlerinde sorun yaşadıklarını ifade eden Güngördü, Girne kentinin engellilere uygun hale getirilmesi için yapılacak çok şey olduğunu belirtti. Güngördü, belediye meclis üyeleriyle birlikte gözlemledikleri eksiklikleri Girne merkezinden başlayan bir program dahilinde engellilerin kent içi erişim sorunlarını ortadan kaldırılacağını kaydetti.
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Girne’de engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla önceki yıllarda de benzeri bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bugünkü etkinliğin kendilerini duygulandırdığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde, KTOÖD ile Çağdaş Müzik Derneği’nin işbirliğinde gerçekleşecek Türk Sanat Müziği Koro Konseri, 3 Şubat Salı günü saat 20:00’de, GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde yer alacak. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474