banner564

Girne’de duygu dolu bir gün

Kıbrıslı Türklerin, 52 yıl önce Rum-Yunan saldırılarına karşı verdiği direnişle bu mücadelede şehit düşenler törenle anıldı

Girne’de duygu dolu bir gün
banner598
Kıbrıslı Türklerin, 52 yıl önce Rum-Yunan saldırılarına karşı verdiği direniş ile bu mücadelede şehit düşenler dün Girne’de düzenlenen törenle anıldı.
Limasol-Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı’ndaki törende, şehitler için anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı ve şiirler okundu.
Törene, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Girne Merkez Komutanı Topçu Albay Kemal Çakmak, GKK Sahil Güvenlik Komutan Vekili Deniz Kıdemli Binbaşı Kerim Çetiner, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Polis Müdürü Ali Adalıer, UBP Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar, bölge okulları, kurum kuruluş ve dernek temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Tören, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Öğrencisi Gülrem Gürbüzer’in” şehitlerimiz” ve İlde Atik’in “Ayvasıllı 9 Esir “adlı şiiri okumasıyla sona erdi.
Törenin ardından şehitler için Girne Nurettin Ersin Paşa Camiinde saat 11.00’de mevlit okutulurken, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Girne Emekliler Cemiyetinde Limasol Direnişi anı toplantısı düzenledi.

Limasol Direnişi yıldönümü kapsamında, dün ayrıca Limasollular- Leymosunlular Derneği, Leymosun Kültür Evinde lokma dağıtarak, bir slayt gösterisi gerçekleştirdi.

Rıza Vuruşkan yarın anılıyor 
Öte yandan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, ilk bayraktar, Bozkurt, Emekli Albay Rıza Vuruşkan’ı 37. ölüm yıl dönümünde yarın anacaklarını bildirdi. 
Dernek genel başkan yardımcısı Celal Bayar’ın açıklamasına göre, anma töreni saat 10.30’da Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473