banner564

‘Gitmedim, görmedim’

Dedeleri İbrahim Ninnolar’ın evinden altınları ve paraları çalmakla suçlanan iki kardeşten Mehmet suçunu kabul etti, Ahmet ise ilginç savunmasıyla dikkat çekti:

 ‘Gitmedim, görmedim’
banner598
Melin DOBRAN
Girne’ye bağlı Boğazköy’de ikamet eden, dedeleri İbrahim Ninnolar’ın evinden ziynet eşyaları ile yüklü miktarda para çaldıkları öne sürülen Mehmet Önder Miralay ile Ahmet Önder Miralay, şikâyet üzerine tutuklandı. Kardeşlerden biri suçunu kabul ederken, diğeri ise suçunu reddetti. Haklarında hırsızlık suçundan soruşturma başlatılan zanlılar dün, tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Tutuklama duruşmasında zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Mehmet Önder Miralay ile Ahmet Önder Miralay’ın, 5-10 Nisan tarihleri arasında, Boğazköy’de dedeleri olan İbrahim Ninnolar’a ait evden muhtelif ziynet eşyaları, 4 bin sterlin, 7 bin 100 Euro ve 10 bin TL nakit para çaldıklarını söyledi. 

Kayıp ziynet eşyaları
Polis, şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlı Mehmet Önder Miralay’ın gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ancak, zanlı Ahmet Önder Miralay’ın ise suçlamaları reddettiğini ifade etti. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğin, serbest kalmaları halinde aranan kanıtlara polisten önce ulaşabileceklerini ve kayıp ziynet eşyaları olduğunu belirten polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlılardan Mehmet Önder Miralay suçunu kabul ettiğini söylerken, zanlı Ahmet Önder Miralay ise dedesinin evine dahi gitmediğini öne sürdü ve suçlamaları reddetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473