banner564

Akıncı’yı eleştirdi

Şener Elcil, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un görevden alınması yönündeki talebini yineledi

Akıncı’yı eleştirdi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’u görevden alması talebini yineledi.
Elcil, “göreve geldiği günden itibaren Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir memuru gibi hareket etmekle” suçladığı YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un yaptığı yanlışların Yüksek İdare Mahkemesi’nin 247/2015 sayılı kararı ile bir kez daha açığa çıktığını kaydetti.
Elcil, açıklamasında, “YÖDAK Başkanı olarak yasalara uygun ve demokratik usullere göre hareket etme yerine mahkeme kararında da belirtildiği gibi taraflı ve despotça hareket eden Sayın Hüseyin Gökçekuş mahkeme kararı ile mahkûm edilerek, mahkeme masraflarını da kişisel hesabından ödenmesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.
YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un yanlış ve yasalara aykırı uygulamaları olduğunu sözlü ve yazılı olarak belgeleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’na sunmalarına rağmen Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Gökçekuş’u görevden almaya yaklaşmadığını belirten Elcil, “YÖDAK Başkanı Sayın Hüseyin Gökçekuş hakkında, belgeleri ile ortaya koyduğumuz tüm itirazları görmezden gelen Sayın Akıncı’nın, bu mahkeme kararı ile demokratik ilkelere ve yasalara aykırı davranan bu şahıs hakkında nasıl hareket edeceğini merakla beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Sendikasız çalıştırılmasın

Öte yandan KTÖS Eğitim Sekreteri Yardımcısı Münür Teralı, sendikasız emekçi çalıştırılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda Meclis’e sunulan yasa değişiklik önerisini desteklediklerini kaydetti. 
Yazılı bir açıklama yapan Teralı, “Siyasi istikrasızlığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin panzehiri örgütlü mücadeledir. Örgütlü mücadelenin temeli sendikalardır. Toplumun geniş kesiminin örgütlenebilmesi için sendikasız emekçi çalıştırılmasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Emekçilerin örgütlülüğü için toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması ve siyaset üretenlerin gerekli yasaları hazırlaması toplumsal sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474