banner564

Kamu yararına hizmet edecek

Rum ordusu için alınacak 84 araç için Sayıştay olum görüş belirtti

Kamu yararına  hizmet edecek
banner598
Rum Yönetimi, çeşitli devlet birimleri ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) için alacağı toplam 84 adet çift kabin aracın RMMO için olanlarla ilgili ödeneğinin Rum Meclisi Savunma Komitesi tarafından önceki gün serbest bırakıldığı haber verildi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, ihalenin, çeşitli devlet birimlerine 48, RMMO’ya ise 36 çift kabin araç satın alınmasıyla ilgili olduğunu yazan gazete, ödeneği serbest bırakmaya niyeti olmayan Rum Meclisi Savunma Komitesi’nin, Sayıştay’ın kamu yararına hizmet edeceğine dair görüş belirtmesi üzerine ödeneği serbest bıraktığını ekledi.

Helikopter alımında rüşvet kokusu
Öte yandan gazetede yer alan başka bir haberde, Rum kesimine beş adet helikopter tedarik eden “Agusta” şirketinin bağlı olduğu “Finmeccanica” şirketinin eski CEO’sunun, rüşvet almaktan dört yıl hapis cezasına çarptırıldığı haber verildi.
Gazete, İtalyan mahkemesinin aldığı kararın yankılarının, Rum Başsavcısı tarafından, RMMO ve Polis için alınan beş helikopterin satın alım prosedürleri konusunda cezai araştırma başlatıldığından hareketle, Rum kesimine kadar uzandığını yazdı. Agusta şirketi aleyhinde, şüpheli prosedürler ve rüşvetler konusunda başka ülkelerde de araştırmalar yapıldığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474