banner564

“Gizli tüzük hazırlanıyor”

Remzi Gardiyanoğlu, Tıp-İş ve Tabipleri Birliği’ni alicengiz oyunu oynamakla suçladı

“Gizli tüzük hazırlanıyor”
banner598
 Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇH), Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'nin kamuoyundan gizli 9 sayfalık tüzük hazırladığını ileri sürerek, bu tüzüğün sağlığın değişiminin önünde engel olacağını savundu.
Birlik adına Başkan Remzi Gardiyanoğlu, sağlıktaki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaparak, Tıp-İş ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni alicengiz oyunu oynamakla suçlayarak, halkın hazırlanan bu tüzüğün neresinde olduğunu sordu.
   Remzi Gardiyanoğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Tüzüğün bir bölümünün bile uygulanması halinde, Genel Sağlık Sigortası veya benzeri bir sağlık sisteminin, ülkemize sonsuza dek getirilemeyeceğini, sağlıktaki statükonun üzerine Tıp-İş patronluk sistemi getirilerek, ‘uydu bir Sağlık Bakanlığı’ kurumunun ortaya çıkarılacağının altını önemle çizeriz. Sayın Sağlık Bakanı'nın, tüm enerjisiyle Genel Sağlık Sigortası hedefine odaklanması ve kapalı kapılar arkasında pazarlıklara daha fazla tevessül etmemesi, kurumsal kimliğini koruması açısından önemlidir. Bugüne kadar neden sesi çıkmadığı anlaşılan, tüm hekimlerin haklarını savunduğunu iddia eden Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'ni şiddetle ve esefle kınarız, sağlıktaki değişimin önünde engel olmamak, hekimlik onurunu daha fazla zedelememek adına, başta başkan Dr. Kenan Arifoğlu olmak üzere, bu tüzüğün savunucuları olan yönetim kurulu üyelerini derhal istifaya davet ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473