Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından her yaz sezonunda düzenlenen sahil temizlik çalışmaları, çevreye duyarlı gönüllü gençlerin katılımıyla devam ediyor.
Çalışmalar, sahillerin temiz tutulması, çevrenin korunması ve toplumda çevre bilincinin artırılması amacıyla 5 farklı bölgede yürütülüyor.
Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi, Lefke/Gemikonağı ve Tatlısu sahillerinde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında gönüllü gençlerden oluşan ekipler görev yapıyor. Her bölge için oluşturulan 5 ayrı grup, hafta içi her gün sahillerde temizlik çalışması gerçekleştiriyor.
Ekipler, çalışmalarını sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez sürdürüyor. Böylece özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılan sahillerin temiz ve düzenli tutulmasına katkı sağlanıyor.
Sahil temizlik çalışmalarıyla yalnızca kıyıların temizlenmesi değil, aynı zamanda çevreye yönelik duyarlılığın artırılması ve çevrenin korunmasının toplumun ortak sorumluluğu olduğu konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Çalışmalara katılan gönüllü çevreci gençler, sahillerde biriken atıkların toplanmasının yanı sıra çevrenin korunmasına yönelik farkındalığın artırılmasına da katkı sağlıyor. Özellikle yaz döneminde sahillerin daha yoğun kullanılması nedeniyle düzenli temizlik çalışmalarının çevrenin korunması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.

