banner564

Görev Kanber’de

Hürrem Tulga “Demirbaş değilim, değişim gerekir” dedi ve esnaf örgütünün başkanlığına yeniden aday olmadı

Görev Kanber’de
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Genel kurul, divan başkanlığına Özkul Özyiğit'in seçilmesi ve divanın oluşturulmasıyla başladı.
Özyiğit genel kurula hitaben yaptığı açılış konuşmasında, genel kurulda yeni meclisin seçilip oluşturulacağını kaydetti, esnafın sıkıntılı yaşamına dikkat çekti. Olağan Genel Kurul’da aday olmayan ve üyelere seslenen Hürrem Tulga ise “Demirbaş değilim, değişim gerekir. Yeni yönetime her türlü desteği vereceğim” dedi. 
Esnafın birlik ve beraberlik içerisinde çalışması durumunda birçok şeyi yapabileceğine, başarabileceğine işaret eden Özyiğit, buna örnek olarak 500'ü aşkın öğrencisi bulunan çıraklık okulunu gösterdi. Genel kurulda, saygı duruşunun ardından KTEZO'nun tanıtım filmi gösterildi.
Genel kurulda seçilen KTEZO Meclisi toplanarak, oy birliğiyle KTEZO Başkanı olarak Mahmut Kanber’i seçti. 
Odada Asbaşkan görevine Mehmet Ali Ardıç, Ali Akansoy ve inşaat sektöründen sorumlu Osman Amca oy birliğiyle seçildi. 
Yönetim Kurulu; Turgay Mimi, Abdurrahman Akyüz, Halil İbrahim Çoktan, Pelin Ayken, Salih Ulaş, Abdullah Ekici, Mübin Kanatlı, Selçuk Özüorçun ve Serhan Cömert olarak belirlendi.

5 karar tasarısı onaylandı
KTEZO’nun 9. Olağan Genel Kurulu’nda ayrıca 5 karar tasarısı da oybirliğiyle onaylandı. Genel Kurul eski başkan Hürrem Tulga’yı da Genel Koordinatör olarak atadı. 
KTEZO’nun 9. Olağan Genel Kurulu’nda Oda Meclisi Üyeleri şöyle oluştu: 

Gazimağusa bölgesi
Ali Yorgancıoğlu, Seyit Soydan Cambazoğluları, Mubin Kanatlı, Ömer Çalıkuşu, Davut Aksular, Ali Akansoy, Mehmet Canova, Yücel Bilmez, Şefik Küçüksu.

İskele bölgesi
Semih Bayramoğlu, Ali Küçük, Serhan Cömert 

Girne bölgesi
Abdurrahman Akyüz, Ahmet Davman, Hasan Hüseyin Tatlı, Ahmet Gürol Ersun, Turgay Mimi, Mehmet Mustafa Sarıbaş, Etem Gül, Ömer Tarıcan, Nilgün Mevsimler, Cemal Akkunt, Mahmut Kanber, Mehmet Dağaştı.

Lefkoşa bölgesi
Hürrem Tulga, Mehmetali Ardıç, Ali Asker Koç, Süleyman Göçlüsoy, Abdullah Ekinci, Hasan Akanay, Seral Sökmen, Mustafa Sakallı, Faik Bozkaya, Ziya Özkan, Erkut Kıranoğlu, Ali Gürsoy, Pelin Ayken, Ali Aygün, Osman İncirli, Bülent Yükseliş, Salih Ulaş, Özlem Dellaloğlu, Hakkı Afacan, Halil İbrahim Çoktan, Salih Özılgaz, Esra Yürün, Osman Amca. 

Güzelyurt bölgesi
Bekir Koryürek, Aygün Özister, Selçuk Özüorçun.

Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu’na ise Ahmet Ersun, Semih Bayramoğlu, Ahmet Dağman, Bekir Koryürek, Hakkı Afacan, Faik Bozkaya, Erol Çalıkuşu ve Ali Yorgancıoğlu seçildi. Yeni dönem için Murakkıp olarak ise Erdoğan Ağdelen görevlendirildi. 



Eroğlu: Bizimle paylaşımı niye kabul etsin 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) 9. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.  Eroğlu burda yaptığı konuşmada, odanın 9. Genel Kurulunun ülkedeki ekonomik sıkıntıların içerisinde yapıldığını, bu sıkıntıların aşılması için hem odaya hem de hükümetlere büyük görevler düştüğünü belirterek, önemli olanın sorunların asgari düzeye indirilmesi, herkesin alım gücünün yükseltilmesi ve adalet ölçüleri içerisinde insanların mutluluğunun artırılması olduğunu kaydetti. 


Nami: Hak ettiğimiz yeri mutlaka alacağız
Dışişleri Bakanı Özdil Nami de, genel kurulda yaptığı konuşmada, hükümet olarak Kıbrıs konusunda birlik ve beraberlik içerisinde başarılı bir mücadelenin Kıbrıs Türk halkı adına verilmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı ortaya koyduklarını vurguladı.  Nami, Kıbrıs görüşmelerinde geçmişte de krizler yaşandığını, bugün de bir kriz yaşandığını ama geçmişte nasıl atlatıldıysa bu krizin de başarıyla atlatılacağından hiç kimsenin hiçbir şüphe duymaması gerektiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri er ya da geç mutlaka alacağına inanç belirtti. 


Tulga: Desteğim sürecek 
Genel Kurulda üyelere son kez hitap eden Hürrem Tulga, esnafın yeni bir başlangıç arifesinde olduğunu belirterek, tüm üyelerle birlikte ülkenin geleceği için çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası olarak bugüne kadar toplumla birlikte çalıştıklarını ifade eden Tulga, “Esnafın kazanımı, toplumun kazanımıdır” dedi.
Üretim ve hizmetler artmadıkça toplumun varlığının olamayacağını, bu yüzden üretim ve hizmetlerin payının artırılması gerektiğine vurgu yapan Tulga, iç piyasada üretilen her ürüne de sahip çıkılmasını istedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473