banner564

Gözler Sonay Adem’de

TKP’den Tözün Tunalı, Mehmet Davulcu, Mustafa Emiroğluları’nın adaylıkları kesin, Ali Gulle, Memduh Çeto, Tahsin Mertekçi ve Ahmet Said Sayın bekemede

Gözler Sonay Adem’de
banner598
Pelin YÜKSELAY
   TKP-Yeni Güçler cephesinde adaylık belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Genel Başkan Yardımcıları Tözün Tunalı ile Mehmet Davulcu ve Mustafa Emiroğluları’nın adaylıkları kesinleşirken, sağlık sorunları yüzünden bir süre yurt dışında kaldıktan sonra adaya dönenen Sonay Adem’in de adaylar arasında yer alacağı belirtiliyor.
   Partinin önemli isimlerinden Ali Gulle, Memduh Çeto, Ali Gülle, Tahsin Mertekçi ve Avukat Ahmet Sait Sayın’ın tavırları henüz netleşmedi.
   İşte görüşler:

Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı: 
“Tabii ki seçimlerde aday adayıyım. Ben spor kökenli olduğumdan dolayı gençlerin önünü açabilecek olan her türlü girişimde bulunmak amacıyla aday olacağım. Bu kadar yıl bürokrasinin içinde bulundum, bir çok birikimim var ve bu birikimleri halkla paylaşabileceğimi düşünüyorum. Halkla iç içe oldum, işçinin emekçinin yanında oldum ve olacağım”
Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu: 
“Önümüzdeki seçimlerde mensubu olduğum partiden adayım. Ben bütün hayatım boyunca hep emeğin yanında olmuş bir insanım. Emekçi bir ailenin çocuğuyum ve tüm hayatım sendikalar içerisinde en iyi hak mücadelesini vermekle geçti. Çok doğal olarak siyaset yapmaya karar verdiğimde emekten yana olduğunu düşündüğüm bir partide var olmam gerektiğini düşündüm. Emekten yanayım, özellikle özel sektör çalışanlarının haklarını korumak için mücadelemi artırarak devam edeceğim. Çalışma saatlerinin insani saatlere inmesi için, ek mesai için, sosyal sigortanın ve ihtiyat sandığının alınan maaş üzerinden yatması için mücadeleme devam edeceğim. Özel sektör çalışanlarının emeklilikleri çalınıyor. Halk beni uygun görürse ve seçerse işte bu hakları savunacağım. En büyük amacım emekçilere haklarının verilmesini sağlamaktır. 

Mustafa Emiroğluları:
“TKP-Yenı Güçler karpazda seçim hazırlıklarına başladı .Acaba bızde mi Hodri Meydan çekelim. TKP- Yeni Güçler halkı iktidara taşımaya talip .Ülkenın her yerinde hazırız . Sahte palavracılara geçit yok .”

Sivil Toplum ve Sendikalardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Memduh Çeto:
“Partide henüz adaylık konusu görüşülmeye başlanmadı. Ben kendim de henüz bu konuyu düşünüp te bir karar vermiş değilim. Parti içerisinde bir yol belirlenmeden bu tarz açıklamaların yapılmasını da uygun görmüyorum. Parti yetkili organları değerlendirecek, ona göre karar verilecek.”
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ali Gülle: 
“Aday olmam yönünde çok talep var ancak bir şey düşünüp de karar vermiş değilim. Henüz erken. Aday adayı belirleme kısmına henüz geçmedik, geçince her şey netleşecektir.”

Tahsin Mertekçi: 
“Bu konuyu konuşmak için henüz çok erken. Ben kendi adıma bir şey düşünüp, karar vermiş değilim. Zaman ne gösterecek göreceğiz.”
Avukat Ahmet Said Sayın: 
“Açıkçası şu anda öyle bir düşüncem yok. Seçimler de baskın gibi geldi. Aday olmam yönünde henüz bir talep de almadım. Zaman her şeyi belli edecektir” 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474