banner564

Gündem Akademi

Sendikal Platform TKP Yeni Güçler ve BKP’yi ziyaret etti

Gündem Akademi
banner598
Siyasi partilere ziyaretler başlatan Sendikal Platform, dün Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ile Birleşik Kıbrıs Partisi’ni (BKP) de ziyaret etti.
     Sendikal Platform heyetiyle görüşmelerinde konuşan TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem, toplumsal dokuyu değiştirmeye dönük yapılacak her türlü girişimi püskürtmek için, tüm siyasi görüşlerin birlikte hareket edebileceği zeminin yaratılması gerektiği inancında olduklarını ifade etti.  Adem, oluşacak böyle bir mücadele zemininde TKP Yeni Güçler olarak aktif olarak yer alacaklarını söyledi.
    Sonay Adem, parti olarak Atatürk Öğretmen Akademisi konusunda büyük hassasiyete sahip olduklarını belirterek yapılan saldırılara anında tepki koyduklarını söyledi. Adem, “AÖA konusunda tarafız” dedi.
    KTOEÖS Genel Başkanı Selma Eylem de konuşmasında toplumun dokusunu değiştirmeye yönelik girişim ve saldırıların giderek arttığını belirterek buna karşı mücadelenin genişletilerek yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
   Eylem, “Yıllardan beridir yapılmakta olan ortadadır. Kurumlarımıza yönelik saldırı son zamanlarda arttı. Kimliğimize, kültürümüze, dini inançlarımıza olan saldırı arttı. Eğitimde yapılanlar, AÖA’nın kapatılmaya kalkışılması, Çanakkale’ye yapılan kamp, İlahiyat Koleji’yle dozaj gittikçe artıyor. Bir çeşit toplum mühendisliğiyle karşı karşıyayız” dedi.
     KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de toplumun genel olarak bir saldırı altında olduğunu, bu saldırıların sadece ekonomik değil doğrudan toplumun yapısını ve yaşam biçimini değiştirmeyi amaçladığını iddia etti.

İzcan: Yaşam biçimi değişiyor
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise ülkede uygulanan siyasetin Kıbrıs’ın kuzeyini Türkiye’nin bir vilayeti yapmaya yönelik olduğunu iddia etti.
Ülkede önce emeğin asimilasyonuna, daha sonra ise yabancı sermeyenin yerli sermayeyi yok etmesine zemin hazırlandığını savunan İzcan, “Şimdi de toplumun yaşam biçimi değiştirilmeye ve dönüştürmeye çalışıyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474