banner564

Güneş tüm yüzleri güldürdü

Derecelerin 20’yi gösterdiği bir güne uyanan Kuzey Kıbrıs’ta, yazdan kalma bir gün yaşandı

Güneş tüm yüzleri güldürdü
banner598
Abdullah SUİÇMEZ
Kuzey Kıbrıs’ta uzun süre etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından dün kendini gösteren güneş vatandaşı sevindirdi. Derecelerin 20’yi gösterdiği güneşli ve güzel bir güne uyanan birçok vatandaş kendisini dışarıya attı.
Sokaklar, parklar, sahil kenarları ve parklar dün cıvıl cıvıldı.
Başkent Lefkoşa ve Girne’yi ziyaret eden turistler, hem güzel havanın hem de açık havada gönüllerince alışveriş yapmanın tadını çıkardı.
Özellikle soğuk ülkelerden Kuzey Kıbrıs’a gelen ve ocak ayının ortasında yazı yaşayan turistler, “Burası cennet gibi bir ülke. Dünyanın birçok yeri beyazlar altındayken Kıbrıs’ta bahardan kalma bir gün yaşadık” diyerek duygularını aktardı.

Karşılıklı geçişler devam etti
Başkent Lefkoşa’da Kuzey’le Güney arasında araçlı geçişin yapıldığı Metehan Sınır Kapısı Cumartesi günü kadar olmasa da hatırı sayılır sayıdaki geçişlere tanıklık etti. 
Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Kuzey Kıbrıs’a geçen çok sayıda turist ise tarihi Arasta Çarşısı ve Surlariçi’ndeki kafeler, restoranlarda oturarak güneşin tadını çıkardı. Turistlerin Kuzeye akın etmesiyle birlikte işlerinde gözle görülür bir hareketlenme olan bölge esnafı ise “Hem kazanç hem de hava olarak güzel bir Pazar günü geçirdik” dedi.

Mangallar yandı
Güneşli ve ılık bir havanın etkisi altında geçen Pazar gününde vatandaşların bir başka uğrak alanı da Girne Boğaz’daki piknik alanı oldu. Mangalını kapan vatandaşlar güzel havayı fırsat bilerek alana doluştu. Mangallar yandı kebaplar pişirildi. Kimi vatandaşlar evcil hayvanlarının da bu güzel günden faydalanması için onları da yanlarında Piknik alanına taşıdı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473