banner564

‘Güven sarsıldı’

Tek aday olarak HP Genel Başkanı seçilen Özersay, siyasi yaşamın yozlaştığını söyledi

‘Güven sarsıldı’
banner598
 Halkın Partisi’nin (HP) dün gerçekleşen 1’inci Olağanüstü Kurultayında tek aday olarak genel başkanlığa seçilen Kudret Özersay, siyasi yaşamın yozlaştığını ve siyasi partilere güvenin sarsıldığını söyledi.
   Yıllanmış siyasilerin ve siyasi partilerin bugüne kadar bununla yüzleştiğinin ya da bunun üstesinden gelmek için önlem aldığının söylenemeyeceğini kaydeden Özersay, bu yozlaşmanın sendikalardan sivil toplum örgütlerine, toplumun değişik kesimlerine sirayet ettiğini dile getirdi.
   HP olarak bu tespiti yaparak yola çıktıklarını dile getiren Özersay, bu kısır döngünün kırılması için toplumsal irade ve alternatif bir siyasal harekete ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
   Halkın da bu düzenin devamından yana olmadığını; bunun son yıllardaki seçim sonuçlarından görülebileceğini dile getiren Özersay, halkın toplumsal değişim talep ettiğini, HP’nin de bu görevi yerine getirmeye hazır olduğunu kaydetti.
   Konuşmasında hükümeti eleştiren Özersay, hükümetin ekonomik krizle ilgili hiçbir tedbir almadığını söyledi.
    Hükümetin hukuk tanımaz bir tavır sergilediğini ve aldığı kararlarda partizanca hareket ettiğini söyleyen Özersay, “Bu şartlarda erken seçim istemeyelim de ne isteyelim” diye sordu.
Kudret Özersay, “Meclis yaz tatiline girdiğinde milletvekillerinin maaşlarını ödemek istemediklerini, bu nedenle yaz döneminden önce erken seçim yapılmasını istediklerini” kaydetti.
    Siyasi partilerin ve siyasetçilerin halkın siyasete olan güvenini sarstığını söyleyen Özersay, bu güvenin yeniden oluşması için çalıştıklarını dile getirdi.
Tutmayacakları, tutamayacakları hiçbir söz vermeyeceklerini söyleyen Özersay, “Kimseyle irademizi ipotek altına alan bir ilişki kurmayacağız” dedi.

Kimseye makam sözü verilmedi

   HP Genel Başkanı Özersay, “Kıbrıs Türk halkına mesajımız nettir; bize güvenebilirsiniz, bizler sözümüzü tutamazsak insan içine çıkamayız, siyasette kalmayız” şeklinde konuştu.
Seçilmeleri halinde, milletvekillerinden bakanlara, kadroları bilinen isimlerden oluşmasa da, bu kadronun işinin ehli olacağını söyleyen Özersay, görevini yapamayanların oldukları makamda kalamayacağını ifade etti.
   HP’nin iktidara gelmesi halinde milletvekillerinin rotasyonla bakan olmayı bekler bir pozisyonda olmayacağı bir yapı oluşturacaklarını kaydeden Özersay, bazı isimlerin, HP tarafından kendilerine vekil olma sözü verildiği yönünde söylemleri olduğunu, ancak bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını anlattı.
    “HP’den kimseye hiçbir biçimde vekillik ya da başka bir makam sözü verilmemiştir, verilmeyecektir” diyen Özersay, adaylık sürecinin partiye üye olsun olmasın, ortaya konacak ilkelere uygun herkese açık olacağını dile getirdi.
   HP’nin iktidar olması halinde, bu partiye üye olmanın ya da partiye emek vermiş olmanın kimse için bir ayrıcalık sağlamayacağını söyleyen Özersay, “Eğer böyle bir beklentisi olan varsa ki olmadığını biliyorum, yanlış partidedir” diye konuştu.
   Özersay, HP’nin müzakereleri uzaktan izleyen değil, katkı koyan bir duruş sergilediğini belirtirken
“Bizler körü körüne evetçi ya da hayırcı olmadık, olmayacağız. Bütüne bakıp, toplumsal yarar çerçevesinde karar vereceğiz”dedi.
   Özersay, “HP, bu ülkede kapsamlı bir çözüm uğraşı verilirken devletin kurumlarının ayağa kaldırılması gerektiğini düşünmektedir” şeklinde konuştu.

Parti Meclisi üyeleri

   HP’nin dünkü kurultayında 50 kişilik Parti Meclisi’nin üyeleri de şu şekilde belirlendi:

Lefkoşa:
Tolga Atakan
Ayşegül Baybars
Ayşe Onar
Yenal Senin
Tuğberk Emirzade
Cemre Günsel Esengin
Gizem Çeliker Akandere
Güneş Sarıkamış
Ramadan Beysun
Göktürk Ötüken
Teksen Köroğlu
Uğur Çulhaoğlu
Özgül Ezgin
Öcal Dallı
Saffet Aşıksoy

Girne:
Jale Refik Rogers
Altay Nevzat
Sadık Ülker
Mehmet Çavuşoğlu
Adem Çakır
Ayla Gürel Moran
Adem Beydola
İhsan Tuncalı
Murat Borucu
Güven Erkal

Mağusa:
Hilmiye Sezer Kumbur
Şevki Kıralp
Orkun Bozkurt
Duygu Uzun
Mert Şentaş
Cihan Abi
Kemal Bağzıbağlı
Hasan Tosunoğlu
Erol Kaymak
Süleyman Canatan
Cenan Eskimuhtaroğlu
Gülsün Korun
Batur Sağlamer

İskele:
Hicran Fırat
Cuma Onbaşı
Ahmet Göz
Yüksel Güzel
Muhammed F. Erol

Güzelyurt:
Atilla Ertürk
Suna Tip
İbrahim Kahramanoğlu
Ramadan Durmazer

Lefke:
Fedai Öztoprak
Hasan Karlıtaş

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474