banner564

Güven veren mesaj

Serdar Denktaş’la görüşen Nihat Zeybekci, KKTC'nin Türkiye açısından, dünyadaki tüm önceliklerin önünde geldiğini söyledi

Güven veren mesaj
banner598
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ve beraberindeki heyet, dün Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüştü. Görüşmede Denktaş’a Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Danışmanı Hüda Hüdaverdi, KTTO Başkanı Fikri Toros, KTSO Başkanı Ali Çıralı ve KTOB Başkanı Hüseyin Aktığ eşlik etti. 
Denktaş, yeni dönemde birtakım ticari veya ekonomik engellerin ortadan kaldırılması, KKTC ekonomisini gelecekte daha iyi noktalara güvenle taşıma konusunda görüş alışverişinde bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Denktaş, "Çok basit hareketlerle aslında birçok sorunun çözülebileceği gün gibi ortada. Bugüne kadar belki farklı düşünülmüştür ama bundan sonrasını değiştirmek sanırım iki ekonomiden sorumlu bakan olarak bizlerin elinde. Bir çözüm olacaksa eğer Kuzey Kıbrıs ekonomisinin son derece güçlü olması lazım" değerlendirmesinde bulundu.
Rumların, rakipleri değil, partnerleri olmaları gerektiğini belirten Denktaş, Türkiye'nin de Rumlar için bir düşman değil, fırsat olduğunu söyledi.
Denktaş, "Bu anlamda yapacağımız ekonomik girişimler Rum tarafının Türkiye'nin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu görmesine yardımcı olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Zeybekci: 2023 hedefini 
birlikte gerçekleştireceğiz
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "2023 hedeflerimizi Kıbrıslı kardeşlerimizle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.
Zeybekci, görüşmede, KKTC'nin Türkiye açısından, dünyadaki tüm önceliklerin önünde geldiğini söyledi.
Türkiye'nin her şartta Kıbrıslı kardeşlerinin yanında yer aldığını belirten Zeybekci, bundan sonra da bu davanın yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Zeybekci, Türkiye'nin hiçbir zaman Kıbrıs Türklerinin haklı davasını AB ile pazarlık konusu yapmadığını kaydederek, KKTC'nin kalkınmasına desteklerini bundan sonra da sürdüreceklerini dile getirdi.

Turizm Bakanı Çelik ile de görüştü
Öte yandan, Serdar Denktaş ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüştü.
Denktaş’ın heyetinin de hazır bulunduğu görüşmede ilk sözü Bakan Çelik aldı.
Türkiye'nin turizm potansiyelinden her zaman KKTC'nin de faydalanmasını gözettiklerini söyleyen Çelik, bir araya geldikleri heyetle turizm alanında gerçekleştirilebilecek işbirliklerinin ve çalışmaların görüşüleceğini bildirdi.
KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş ise Türkiye'nin turizm alanında giderek adından daha çok söz ettirdiğini belirtti.
Denktaş, Türkiye'den daha çok turisti KKTC'ye çekmek istediklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474