banner564

Güzelyurt’ta bir merkez incelendi

Madde bağımlılarının tedavi ve rehabilitasyonunu sağlayacak merkezin topluma kazandırılması için çalışma başlatıldı

Güzelyurt’ta bir  merkez incelendi
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, madde bağımlılarına yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını bildirdi.
Saner, bu kapsamda dün Güzelyurt bölgesindeki bir binada teknik incelemelerde bulundu.
Verilen bilgiye göre, Saner’e incelemeler sırasında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt eşlik etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri olan bağımlılara yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını söyledi.
Karaokçu da, madde bağımlılarına hizmet verecek tedavi ve rehabilitasyon merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, KKTC’de madde bağımlıları için rehabilitasyon merkezi olmadığını söyledi.

Başbakanlıkta toplantı yapıldı
Öte yandan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve İlçe Emniyet Kurulları toplantı yaptı. Toplantıda, bugüne dek yapılan çalışmalar değerlendirilerek yapılması gereken işler ele alındı.
Başbakanlık Toplantı Salonu’nda yer alan toplantıya, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, komisyon üyeleri ve İlçe Emniyet Kurullarından üst düzey yetkililer katıldı. 
Toplantıda, katılımcılara Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu hakkında bilgi notu dağıtıldı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473