banner564

Halktan onay istedi

Özgürgün, 2020’ye kadar kişi başına düşen milli geliri 25 bin Dolara çıkartma, yılda 2 milyon turist ve 30 bin yatak kapasitesi hedefleri olduğunu belirtti

Halktan onay istedi
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "Yeni Kalkınma Dönemi Hedef ve Projeleri"ni açıkladı. Önceliğin ekonomi olduğu vurgulanan bildirgeyi “yeni atılım döneminin yol haritası” olarak niteleyen Özgürgün, ekonomiden tarıma, ulaştırmadan, sağlığa, enerjiden, eğitime, turizmden, çevreye,  çalışma hayatından, adalete ve sosyal yaşama kadar pek çok alanda büyük hedefler ve projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
UBP’nin projeleri arasında Türkiye’den kabloyla elektrik, Türkiye ile doğalgaz ve petrol aramalarında işbirliği, kent güvenlik yönetim sistemleri gibi başlıklar bulunuyor.
UBP’nin yeni hedeflerinde Milli Geliri 2020 yılına kadar 21.5 milyar TL’ye ve kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkartmak, Genel Sağlık Sigortası’nı hayata geçirmek, yılda 2 milyon turist gelmesini sağlamak ve 30 bin yatak kapasitesi gibi alt başlıklar bulunuyor.
Yerel yönetimler reformunun gündeme taşınması sosyal güvenlikte reformlarının sürmesi, yeni adalet sarayının hizmete girmesi, yolcu kapasitesini 8 milyona çıkacak bir havalimanı yapılması ve 4.5 G ile yüksek hızlı internet sağlanması da hedefler arasında.

“Yeni Kalkınma Dönemi”
UBP’nin “Yeni Kalkınma Dönemi” adını verdiği seçim manifestosu, Merit Lefkoşa Hotel’de düzenlenecek basın toplantısıyla, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün tarafından açıklandı. 
Seçim Manifestosuyla ilgili bilgileri basınla paylaşan UBP Seçim Bürosu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti kuran ve yaşatmakta kararlı olan UBP’nin proje odaklı yeni kalkınma dönemi için halkın karşısına çıktığını söylediğine işaret etti. 
Özgürgün, parti olarak hedeflerin, beklentilerin, geleceğe yönelik büyük hayallerin ve ideallerin her zaman temsilcisi olduklarını, her zaman halkın önünü açtıklarını ifade etti.
Ekonomiden tarıma, ulaştırmadan, sağlığa, enerjiden, eğitime, turizmden, çevreye,  çalışma hayatından, adalete ve sosyal yaşama kadar pek çok alanda büyük hedefler ve projeleri hayata geçirecekleri yeni kalkınma dönemi için heyecanlı olduklarını belirten Özgürgün, bildirgelerinin sadece kitapçıklarda kalmayacağını, bunu adeta bir hükümet programı niteliğinde hazırladıklarını söyledi. 

“Halkımızla imzalanmış bir toplumsal sözleşme niteliğinde…”
“Ekonomiden tarıma, ulaştırmadan, sağlığa, enerjiden, eğitime, turizmden, çevreye,  çalışma hayatından, adalete ve sosyal yaşama kadar pek çok alanda büyük hedefler ve projeleri hayata geçireceğimiz yeni kalkınma döneminde; İnsanımızı merkeze koyan bir anlayışla, çok daha varlıklı, çok daha sağlıklı, çok daha güvenli, çok daha huzurlu ve çok daha mutlu bir ülke yaratmayı hedefliyoruz.
Sizlerle paylaşacağımız seçim bildirgemiz, başkalarının olduğu gibi ütopyaların bir araya toplandığı, gerçek hayattan uzak, ayakları yere basmayan vaadler manzumesi değildir. Partimizin bildirgesi, devletimizin yapısına uygun, halkın beklentilerine cevap veren, popülizmden uzak, gerçekçi verilere dayalı, kaynağı belli, uygulanabilir projeleri içermektedir. Arkadaşlarımızın yoğun çalışmalarının ardından adeta bir hükümet programı anlayışı ile hazırladıkları bildirgemiz sadece kitapta kalmayacak aynı zamanda hayata geçirilecek, halkımızla bizim aramızda imzalanmış bir toplumsal sözleşme niteliğindedir.”

 “Yeni turizm stratejisi…”
Bildirgeyi “yeni atılım döneminin yol haritası” olarak niteleyen Özgürgün şöyle devam etti:
“Yeni dönemde, tüm paydaşların içinde yer alacağı etkin ve etkili bir Turizm Strateji Komitesi oluşturularak Turizm sektörüne yeni bir yön verilecek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' nin tüm turizm potansiyeli hareketlendirilerek yaratılacak yeni stratejilerle yatak kapasitemiz 23 bin seviyelerinden 30 bin seviyelerine yükseltilecektir. Bu stratejiler doğrultusunda özel ilgi turizmi teşvik edilecek, kentsel ve yöresel markalaşmaya gidilecek, turizm sezonu 4 mevsim canlı tutularak turist sayımız 5 yıllık bir projeksiyonla 1 milyondan 2 milyon seviyelerine çıkarılacaktır. Bu hedefler doğrultusunda ilerlerken ulaşım maliyetlerinin rekabet edebilirliğimiz üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesi yönünde de gerekli tüm tedbirler alınacaktır.  

“Sağlıkta tüm sorunlar ortadan kalkacak”
Çağdaş sağlık hizmetlerinden faydalanmak her insanın en temel hakkıdır. Bu düşünceden hareketle, toplam 5 ilçede 5 yeni devlet hastanesini aynı dönemde inşaa ederek Cumhuriyet tarihimizde bir ilke daha imza atacağız. Bunların yanında, Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) de yeni dönemde hayata geçirilecek en önemli sağlık projeleri arasında yer almaktadır. Sağlıkta altyapı sıkıntılarının giderilmesi yanında, çalışanlarımızın özlük hakları ile ilgili yasal konulara da çözümler üretecek ve sağlık çalışanlarımızın da sorunlarını ortadan kaldıracağız. 

“Türkiye’den gelen su ovalarla buluşacak”
 “Hükümetimiz iktidara geldiği günden bugüne, tarım kesimine olan bütün mükellefiyetlerini yerine getirmiştir. Üreticilerimizin üretimden kaynaklı bizden hiçbir alacağı yoktur. Bunların haricinde diğer hükümet döneminden kalan 63 milyonluk üreticiye olan borç da göreve gelir gelmez tarafımızdan ödenmiştir. Yeni dönem iktidarımızda, tarım alanında yürütülecek en büyük proje, tüm ülkeyi şekillendirecek Türkiye'den gelen yaşam suyunun Mesarya ve Güzelyurt ovaları ile buluşturulması projesi olacaktır. Yine bu dönemde tarafımızca ilk kez hayata geçirilen Tarım Master Planı ile uyumlu bir tarımsal vizyon oluşturulması da ülkemiz adına çok önemli bir adım olacaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarım politikalarının kesintiye uğramadan, sektörü doğru hedeflere taşıyacak, ekonomik, sosyal ve kırsal kalkınmayı dikkate alan, gıda güvenliğini önemseyen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve örgütlü bir tarım sektörünün oluşturulması da diğer başlıca hedeflerimiz arasında olacaktır.”


“Yüksek öğrenimde kalite odaklı hedefler”
UBP'nin eğitim vizyonu, ‘yaşam boyu eğitim ile öğrenen insan’ ve ‘öğrenen toplum’ anlayışından hareketle nitelikli ve çağdaş bir eğitim sistemini uygulamaktır. Yeni dönemde eğitim alanında hükümetimiz eğitimdeki gerek program gerekse altyapı anlamında ihtiyaç duyulan projeleri ivedilikle hayata geçirecektir. 
Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi, Lefkoşa Meslek Liseleri Kampus Projesi, İskele'ye Türk Maarif Koleji açılması Projesi, Girne'ye Yeni İlkokul yapımı Projesi,  Açık Lise Projesi ve yeni dönemde yaşam bulacak önemli projeler arasındadır.
Ulusal Birlik Partisi ülkemizde üniversiteleri kurarak, ülkemizin üniversiteler adası olma vizyonunu ilk kez ortaya koyan  partidir. UBP'nin, ‘Eğitim Adası Olma’ vizyonu doğrultusunda yıllar içinde ortaya koyduğu çabalar sonuç vermiş, yüksek öğrenim kapsamında kademeli olarak artan öğrenci sayısı bugün 101 bin seviyelerine ulaşmıştır. Yeni dönemde yüksek öğrenim alanındaki tüm çalışmalarımız sadece öğrenci sayısını artırmaya yönelik değil, aynı zamanda eğitim kalitesinin artırılması ve yüksek öğrenimde niteliksel gelişimin sağlanması adına gerekli tüm adımların eş zamanlı atılması yönünde olacaktır.

“Sosyal güvenlikte reformlar sürecek”
Sosyal Güvenlik alanında ciddi reformlara hatta KKTC tarihinde birçok ilke imza attıklarını belirten Özgürgün reformların süreceğini belirterek şöyle dedi; 
“Partimiz kaliteli, sürdürülebilir ve kendi ayakları üzerinde duran bir sosyal güvenlik sistemi yaratmanın önemini bilmektedir. Bu anlayışla bu dönemde üstün bir performans göstermiş, Sosyal Sigortalar'ın yıllar içinde biriken borç yükünün yarısından fazlasını ödeyerek KKTC tarihinde bir ilke imza atmış, bu başarı sayesinde Sigortaların uzun yıllardır devam eden 'borçlanarak maaş ödeme' dönemine son verilmiş; daire borç almadan maaş ödemelerini gerçekleştirebilecek güçlü ekonomik bir yapıya kavuşturmuştur. Bu dönemde partimiz çalışma ve sosyal güvenlik alanında gerek yapısal gerekse teknolojik yeni reformlara imza atarak daire daire gezmek zorunda kalmadan sadece teknolojiyi kullanarak tüm işlemleri gerçekleştirme dönemini hayata geçirmeye hazırlanıyor.”

 “Türkiye ile uyum temelinde ilişkiler”
Özgürgün Türkiye ile uyum temelinde yürütecekleri ilişkilerle ilgili ise “Partimiz kuruluşundan bugüne, devletimiz ile Anavatan Türkiye arasında olan ilişkilerimizi olmazsa olmaz ve yaşamsal olarak görmektedir. Bu doğrultuda her zaman olduğu gibi Anavatan Türkiye ile olan ilişkilerimizi, karşılıklı kardeşlik, sevgi, saygı ve uyum temelinde yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

“Halkımız bir elli yıl daha görüşme masasında oyalanamaz”
Kıbrıs Sorununa ilişkin ise Özgürgün, müzakerelerde yeni bir sürecin başlaması durumunda bunun ucu kapalı, kısa süreli ve kesin sonuç odaklı olmasında ısrarcı olduklarını şu sözlerle vurguladı;
“50 yıldır devam eden Kıbrıs müzakerelerinin çok yakın geçmişte Crans-Montana Zirvesi ile sonuçsuz kaldığı dünya tarafından gözlemlenmiştir. UBP bundan sonra herhangi bir görüşme süreci başlayacaksa bunun ucu kapalı kısa süreli ve kesin sonuç odaklı olmasında ısrarcıdır. Halkımız bir elli yıl daha görüşme masasında oyalanamaz, Kıbrıs Rumları haklarımızı daha fazla gasp edemez. Gelinen aşamada mevcut parametrelerle bir yere varılamayacağı anlaşılmıştır. UBP yaşanabilecek gelişmelere göre temsil ettiği büyük kitleden aldığı yetkiyle sürece dahil olup, Kıbrıs Türk Halkının hak ve çıkarlarının savunulması konusunda süregelen tavrını devam ettirecektir.”

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474