banner564

Hangi vicdansız yapıyor bunu?

Taşkınköy Bölgesi’ndeki vahşetin yankıları dinmeden bu sefer de Gönyeli’de dün tam 7 tane köpek zehirlenerek öldürüldü

Hangi vicdansız yapıyor bunu?
banner598
Melin DOBRAN

Lefkoşa genelinde köpek zehirleme olayı hızla yayılıyor. Taşkınköy Bölgesi’nde geçtiğimiz gün kasti olarak zehirlenen ve öldürülen köpeklerin ardından, ayni olay dün Gönyeli Yenikent Bölgesi’nde de yaşandı. Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Yenikent Muhtarı Salahi Karpuzcu, bu durumun çok üzücü olduğunu ve bunun tam anlamıyla vicdansızlık olduğunu söyledi. Bölgede çok sayıda başıboş köpeğin bulunduğunu belirten Karpuzcu, bu durumdan vatandaşların rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

“Çok ayıp”
Karpuzcu, “Ben de hayvan severim fakat yerim olmadığından dolayı köpek beslemiyorum. Belediye ile bu konuda istişare ediyoruz. Hayvan sahiplerine köpeklerini başıboş bırakmaması konusunda uyarıyoruz. Kimisi bu uyarıyı dikkate alırken, kimisi almıyor. Bu durumdan rahatsız olanlar ise zehirleme yoluna başvuruyor. Bu doğru değildir. Zehirlemek kadar ayıp bir şey yoktur. Sahipleri, köpeklerini başıboş bıraktığı zaman maalesef bu gibi üzücü olaylar yaşanıyor. Belediye veterineri ile bu konuyu görüşeceğiz. Köpeklerin nasıl katledildiğini öğreneceğiz” şeklinde konuştu.
Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurmak istediği Gönyeli belediyesi yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Vatandaşlar lanet yağdırdı
Diyalog’u dün arayan çok sayıda vatandaş, Lefkoşs ve Gönyeli bölgesinde yaşanan köpek katliamı karşısında öfke kustu. Savunmasız hayvanları öldürenleri veya zehirleyenleri vicdansızlıkla suçlayan vatandaşlar, olayların failinin bulunarak adalet önünde gerekli cezaya çarptırılmasını istedi. Taşkınköy bölgesinden arayan bir vatandaş, “Lefkoşa’da gelişigüzel bırakılan zehirleri yiyerek canlarından olan köpeklerin haberini okudukça öfkem daha da büyüyor. Hangi vicdan sahibi bir canlıya kıyabilir. Yazıktır günahtır” diyerek tepkisini seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473