banner564

Harekât merkezi Çatalköy

Tevfik Çıdan’a ait tekne ile Suriyelilerin Anamur’a götürüldüğü ortaya çıktı

Harekât merkezi Çatalköy
banner598

 Suna ERDEN

Adına kayıtlı tekne ile insan kaçakçılığı yapıldığı tespit edilen Tevfik Çıdan, iki hafta süren soruşturmanın ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Girne Adli Şube’de görevli polis, 10 Eylül 2019 tarihinde Ayhan Kürtül isimli şahsın, zanlı adına kayıtlı olan Asil Prens isimli tekne ile Çatalköy bölgesinden kanunsuz bir şekilde KKTC’den çıkış yaptığını söyledi. Polis, teknenin çıkış yaptığı bölgede zanlının aracının park halinde tespit edildiğini ifade etti.
Polis memuru, sorgulanan zanlının tekneyi Kürtül’e kiraladığını söylediğini ancak yapılan soruşturmada bu yönde bulgu elde etmediklerini kaydetti.
Polis, KKTC Sahil Güvenlik’ten alınan bilgide Kürtül’ün 10-11 Eylül tarihleri arasında sayısı tespit edilmeyen Suriye uyruklu şahısları tekne ile Anamur’a götürdüğüne dair bilgi aldıklarını ifade etti.
Soruşturma memuru, zanlının telefon kayıtlarında yapılan soruşturmada ise 11 Eylül sonrası Kürtül ile telefon görüşmelerinin tespit edildiğini ifade etti.

Kefaletle serbest kaldı
Polis, zanlının 12 Eylül’den beridir tutuklu olduğunu, soruşturmanın devam ettiğini, telefonla ilgili DATA incelemelerinin süreceğini belirtti.
Polis, zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini belirterek, teminat talep etti.
Mahkeme zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473