banner564

Hasret sona erdi

Mehmetçik’te, anavatanda gelen suyun pompalandığı depolara giden bölge sakinleri yetkililerden bilgi aldı

Hasret sona erdi
banner598
Osman ZORLU
Türkiye’den gelen suyun Mehmetçik ve bölge köylere dağıtılmak üzere depolara pompalanmasına başlaması sevinçle karşılandı. Anavatanda gelen suyun pompalandığı depolara giden bölge sakinleri yetkililerden bilgi aldı, aylardır bekledikleri suyun gelişi anısına fotoğraf çektirdi.
İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz yaptığı açıklamada bölge sakinlerine bazı uyarılarda bulundu. Türkiye’den gelen suyun ilk etapta 10-15 gün sadece kullanım amaçlı tüketilmesini isteyen Kaymakam Yılmaz, “Su dağıtımının yapıldığı şebekelerden kaynaklanan kirlilik nedeniyle halkımızın gelen suyu 10-15 gün içmemeleri gerekiyor. 15 gün sonra gerekli tahliller yapıldıktan sonra su gönül rahatlığı ile içilebilir” dedi.
Konu hakkında gerekli açıklamanın halka yapılacağını aktaran Yılmaz, “Vatandaşların sağlığı açısında şu anda depolanan ve evlere ulaşacak su yeterli kalide değil” ifadelerini kullandı.
Bölgedeki su deposuna giderek bilgi alan vatandaşlar da suyun Mehmetçik ve Büyükkonuk’a ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükkonuk önce sevindi, sonra üzüldü
Türkiye’den gelen suyu dört gözle bekleyen köylerden birisi olan Büyükkonuk’ta da suyun depolara pompalanmasının ardından önce sevinç, borularda meydana gelen arızanın ardından ise hüzün yaşandı.
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, kişisel facebook hesabından durumu şu sözlerle halkına duyurdu, “Çayırova pompa istasyonunda meydana gelen teknik bir arızadan dolayı su kesildi. Yetkililer önümüzdeki 5-6 gün içerisinde arızanın giderilmesinin ardından suyun tekrar verilmeye başlanacağı söyledi.”
Suyun bölgeye ulaşması için büyük uğraş veren başkan yaşanılan üzücü olaydan sonra, “Ben ne diyeyim ki şimdi” diyerek tepkisini seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473