banner564

Hastane hakkımız

Güzelyurt ilçesindeki kamu sağlık hizmetlerindeki eksikliklere dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlenecek

Hastane hakkımız
banner598
Güzelyurt-Lefke Dayanışma Platformu, Güzelyurt İlçesi’ndeki kamu sağlık hizmetlerindeki eksikliklere dikkat çekmek ve toplumun anayasal ve evrensel hakkı olan temel sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme maksatları ile eylem yapacak.
“Sağlığımız Daha iyi Olsun Diye” sloganıyla gerçekleştirilecek olan eylem 10 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da Güzelyurt Kapalı Pazar Meydanı’nda yer alacak; ardından saat 11.00’de Cengiz Topel hastanesi önünde basın bildirisi okunacak.

“Halk yanıltılmaya çalışılıyor”
Güzelyurt-Lefke Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bazı örgütlerin Güzelyurt-Lefke Dayanışma Platformu’nun ortak mücadelesine gölge düşürmeye çalıştığı ifade edildi ve platformun hiçbir zaman taraf olmadığı “Güzelyurt Yeni Hastane Projesini” öne sürerek doğru olmayan, halkı yanıltıcı haberler yaymaya çalışıldığı savunuldu.
Platformun hiçbir basın toplantısı ve toplumu bilgilendirici broşüründe “Yeni Hastane Projesi” Güzelyurt’a yapılmasın düşüncesi ve ibaresi bulunmadığı ifade edilen açıklamada “Mücadelemizin özünde, mevcut sağlık sisteminin iyileştirilmesi yönünde taleplerimiz ve kararlılığımız olduğunun altını çizeriz. Güzelyurt ve Lefke kardeşliği ayrıca ortak dertlerimize -ortak mücadele anlayışı asla yıpratılamayacaktır” denildi. 

Açık pazarda eylem var
Öte yandan Güzelyurt’taki bazı sivil toplum örgütleri, “Güzelyurt’a yapılması planlanan hastane konusunda tek söz sahibi olduklarını belirtmek için”, yarın saat 10.00’da Açık Pazar’da eylem yapacak.
Söz konusu sivil toplum örgütleri, “Güzelyurt’a hastanenin bir an önce yapılması” konusunu ele almak üzere bir araya gelerek, dün Bel-Sen binasında basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ, Güzelyurt Esnaf ve Zanatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese, Bel-Sen Başkanı Fikret Keleş, Güzelyurt Platformu Başkanı Şinasi Özdeş, spor kulüpleri, narenciye birlikleri, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Şinasi Özdeş, yaptığı konuşmada uzun zamandan beridir Güzelyurt’a hastane yapılması konusunun tartışılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474