banner564

‘Hastayım’ dedi doktor istedi

Alacağını tahsil edemediği Saffet Kaya’ya kızan Ali Serin, öfkesini İlkin Cangil’in aracını yakarak aldı

‘Hastayım’ dedi doktor istedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün sabah saatlerinde Ali Serin ile Saffet Kaya’nın arasındaki alacak verecek meselesi, olayla hiç ilgisi olmayan birinin aracının kundaklanması ile son buldu. 
Kendisine borcu olan Saffet Kaya’nın çalıştığı işyeri olan kaporta dükkanına giden Ali Serin, tamirat için iş yerinde park halinde bulunan İlkin Cangil’e ait aracın üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdi.

Araç kullanılmaz hale geldi
Kundaklama sonucu araç yanarak kullanılamaz hale gelirken, Ali Serin polis tarafından gözaltına alarak öğleden sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlı Ali Serin’in 20 Ağustos 2016 tarihinde saat 03.30 sıralarında, kendisine borcunu ödemeyen Saffet Kaya’nın çalışmakta olduğu ÖZ-HUY isimli kaporta dükkanına gittiğini ve tamirat için bekleyen park halindeki İlkin Cangil’e ait aracın üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdiğini söyledi.
 
Suçunu kabul etti
Zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını belirten Saydağ, gönüllü bir ifade veren zanlının suçunu kabul ettiğini ifade etti. Aranmakta olan bazı emarelerin bulunduğunu ve ifadesine başvurulacak şahıslarında olduğunu aktaran Saydağ, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Hastaneye yatmak istiyorum”
Mahkemede söz alan zanlı Ali Serin ise tutukluluk talebine itiraz etmezken sağlık sorunlarını olduğunu beyan ederek hastaneye yatırılmasını talep etti. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın selameti açısından zankının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Yargıç Hazal Hacımulla ayrıca zanlının bir devlet hastanesinden sağlık kontrolünden geçirilmesi yönünde de emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474