banner564

Eski günlerdeki gibi

Tarihi Surlariçi’nde ardı ardına açılmaya başlayan yeni mekânlar, bölgeye yeni bir heyecan ve hareketlilik getirdi

Eski günlerdeki gibi
banner598
Pelin YÜKSELAY
Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesi, ardı ardına açılan renkli mekânlarla birlikte yeniden eski günlerine dönmeye başladı. Yeni mekânların sayesinde, daha uğrak bir nokta haline gelen Surlariçi’nde, eskiye göre canlı bir ortam var. Tarihi dokusuna bir de yeni mekânların eklendiği bölge, binlerce kişiyi ağırlamaya başladı. Bölgede bulunan Büyükhan, Arasta Çarşısı ve Belediye Pazarı, bu sayede artık daha çok turist, daha çok yerli vatandaş ağırlıyor. Daha önceleri Dereboyu ve Girne Limanı’nın yaşadığı yoğunluğu, artık Surlariçi yaşamaya başladı. Hem yeni açılan mekân sahipleri hem de eskiden beridir bölgede hizmet vermekte olan esnaf, bu durumdan oldukça hoşnut olduklarını ifade ettiler.

Küçük: Surlariçi’ne ilgi yoğunlaşıyor
Bölgede yeni açılan ‘Tezgah’ adlı mekanın sahibi Buğçe Küçük, Diyalog Gazetesi’ne hem mekanını anlattı, hem de vatandaşların bölgeye olan ilgisinden söz etti.
3 aydır bölgede ‘Cafe-Bar’ konseptinde hizmet verdiklerini dile getiren Küçük, vatandaşların ilgisinden dolayı memnun olduklarını kaydetti. 
Özellikle Surlariçi’nde olmanın kendilerini daha fazla mutlu ettiğini ifade eden Küçük, Surlariçi’nin otantik ve tarihi ortamından dolayı, Dereboyu’nun ardından ikinci bir tercih noktası olduğunu söyledi. Trafikten, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin artık kendilerini Surlariçi’ne attığını kaydeden Küçük, insanların Surlariçi’ni kafa dinleyebilecekleri bir nokta olarak gördüklerini anlattı. Surlariçi’nin insanlara kültürel olarak da bir şeyler vaat ettiğini vurgulayan Küçük, gelen müşterilerinin ‘şimdi gerçekten kendimizi Lefkoşa’da hissettik’ dediklerini de sözlerine ekledi. Küçük, Surlariçi’ne olan ilginin ilerleyen zamanlarda daha da artacağına olan inancını belirtti.

Sarıhan: Surlariçi’ne daha çok yatırım lazım
Birkaç ay önce misafirlerini ağırlamaya başlayan ‘Kumda Kahve’ mekânının sahibi Şevket Sarıhan da insanların kafasında Surlariçi ile ilgili kötü bir algı olduğunu belirterek, yeni açılan mekânlarla bu algının yıkılmaya başladığını söyledi. 
Surlariçi bölgesinde, arkadaşlarının kendisine ‘Nasıl yani, Surlariçi?’ diye soru yönelttiklerini ifade eden Sarıhan, bölgeyle ilgili vatandaşlarda kötü bir algı oluştuğunu belirterek, bu algının da açılan mekanlarla ve insanların tekrardan bu bölgeye gelip gitmeye başlamasıyla aşılabileceğini vurguladı.
En büyük hayalinin butik bir kahve dükkanı açmak olduğunu ve bunu da başardığını dile getiren Sarıhan, “mekanımızın amacı insanların kendilerini evlerinde hissetmeleri” diyerek, böylesi mekanların daha da açılmasıyla, Surlariçi’nin kaderinin tamamen değişeceğine inandığını kaydetti.
İlk açıldığı günden itibaren müşteri potansiyelinin istikrarlı bir şekilde arttığını belirten Sarıhan, sözlerinin sonunda bölgeye daha çok yatırım yapılması gerektiğini bir kez daha vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474