banner564

Hata yapana af yok

Hafta sonu Lefkoşa ve Girne’de polis tarafından kontrol edilen bin 570 araçtan, 436’sının sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi

Hata yapana af yok
banner598

Lefkoşa ve Girne Polis Müdürlüklerine bağlı trafik ekipleri geçen Cumartesi akşamı kendi sahalarında 24.00-04.00 saatleri arasında trafik kontrolleri yaptı. 

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin yaptığı denetimler sonucu, 790 araç kontrol edilerek suç işlediği tespit edilen 217 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi. 
Çeşitli suçlardan ötürü 7 araç trafikten men edildi.
Öte yandan Girne polis müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise 780 aracı kontrolü etti. Suç işlediği tespit edilen 219 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi Alkollü araç kullanan 8 kişi tutuklanırken, bir araç da trafikten men edildi.

Mobil polis aracı bugün yollarda
Sürat tespiti yapan mobil polis aracı uygulaması bugün başlıyor. Araç hem seyir hem park halinde sürat tespiti yapabilecek.
Polis Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ülkede meydana gelen trafik kazalarında, kaza nedenleri arasında süratli araç kullanmanın birinci sırada yer aldığı ifade edildi.
Açıklamada “Sürat tahditlerine uymak her sürücünün birinci görevi olmalıdır. Bunu sürücülere benimsetmek amacıyla Polis Genel Müdürlüğü her fırsatta bir yandan kamuoyunu bilgilendirirken, bir yandan da sürat denetimlerini kesintisiz olarak yerine getirmektedir” denildi.
2006 yılında konuşlandırılmaya başlanan sabit hız radarları projesinin bir ayağının da 8 adet polis anayol devriye aracına mobil hız tespit radarı takılması olduğu hatırlatılan açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı’nın katkıları ile yürütülen bu proje kapsamında, bir polis aracına hız tespit radarı montajının tamamlandığı ve test çalışmaları yapılarak göreve hazır hale geldiği kaydedildi.



Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473