banner564

Hayal kırıklığı yaşandı

Özgürgün, Rum tarafının son aldığı ENOSİS kararı ile sürecin çıkmaza girdiğini kaydetti

Hayal kırıklığı yaşandı
banner598
Uğur İRTEM
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın da hazır bulunduğu görüşme, saat 17.45’te gerçekleşti.
Çavuşoğlu ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın selam ve iyi dileklerini iletti.
Ziyareti, Kıbrıs’ta devam eden süreci birlikte değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, bu kapsamda yararlı görüşmeler yaptığını kaydetti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Zaman zaman zirve, zaman zaman da sıkıntılı süreç yaratan Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmelere değinen Özgürgün, Rum tarafının son aldığı Enosis kararı ile sürecin çıkmaza girdiğini kaydetti.
Başbakan Özgürgün, şunları ifade etti:
“Biz Kıbrıs konusunun ENOSİS sebebiyle yıllarca acı çekilen bir konu olduğunu, ENOSİS’ten dolayı birçok insanın hayatını kaybettiğini, ENOSİS ile başlayan ENOSİS ile devam eden sürecin Kıbrıs’a büyük acılar yaşattığını çok iyi bilen bir halkız.
Bu kararı dönüp okullarda çocuklara okutmak, Kıbrıs’ta yeniden acılar yaşatma, o günleri anma, gündeme getireceğim deme asla kabul edilemez…”

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473