banner564

Hem lezzetli  hem faydalı

Cumhurbaşkanı Akıncı, çocukluk yıllarından beri tüketmediği ayrellinin kıymetini Akdeniz Köyünde öğrendiğini belirtti

Hem lezzetli  hem faydalı
banner598

 Girne’ye bağlı Akdeniz Köyünde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ayrelli Festivali dün yoğun katılımla başladı.

Akdeniz Köyünde bugün de devam edecek olan festivalin açılış etkinliğine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman da katıldı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı açılışta yaptığı konuşmada Akdeniz Köyünün tarihinin, ormanının, denizinin, kum zambaklarının ve kumsalının önemli olduğunu belirterek, “Ancak en önemlisi bu köyün insanın sevecenliği, misafirperverliği ve becerileridir” dedi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, en başta insanının köyüne sahip çıkmasıyla Akdeniz köyünün daha da gelişerek güzelleşmesi ve daha iyiye gitmesi için yürütülecek çalışmalara Cumhurbaşkanlığı’nın bütün desteğini vereceğini ifade etti.
“Köye gide gele ben de ayrellici oldum” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, çocukluk yıllarından itibaren ayrelliyi tüketmediğini ancak ayrellinin kıymetini ve güzelliğini Akdeniz köyünde öğrendiğini belirtti.
Akıncı, “Lezzetini, güzelliğini ve faydasını gördükçe daha fazla tüketmeye başladık. Birkaç yıl önce buradan aldığım ayrelliyi kendim pişirirken çekilen bir fotoğrafımı sosyal medyada paylaştım, sanırım en çok beğenilen fotoğraflardan biri oldu. Kendi elinizle pişirdiğiniz ayrellinin tadı bir başka oluyor” dedi.

Erhürman: Alternatif turizm bölgesi yapacağız
Başbakan Tufan Erhürman da konuşmasında, Lapta beldesinin, dünyaca ünlü turizm adası Malta’dan daha geniş yüzölçümüne ve ürün yelpazesine, tarihi, doğal, kültürel, tarımsal çeşitlilik ve zenginliklere  sahip olduğunu söyledi.
Başbakan, Lapta’nın turizmden, neden Malta kadar kazanamadığının sorgulanması gerektiğini belirtti.
Lapta’nın, 5 yıldızlı otellerle dolmaktan, betonlaşmadan uzak gizli bir cennet olarak kalmayı başardığını söyleyen Erhürman, “Şimdi koruduk koruduk artık tam zamanıdır. Bu bölgeyi alternatif  turizm bölgesi yapacağız. Lapta’dan Yeşilırmak’a kadar ve Bafra’dan Karpaz’ın en ucuna kadar olan 2 bölgeyi alternatif turizmle kalkındıracağız ”dedi.
Akdenz’in tarihi, doğası ve sahilleriyle çok güzle korunmuş özel bir köy olduğunu kaydeden Erhürman, burada hayata geçirilecek proje ve düzenlemelerle köyün, ekonomik olarak kazanan, turizme kazandırılmış bir yer haline getirileceğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474