banner564

Hepsi de öğrenci olarak gelmiş

Haspolat’taki bir işyerinde polisin yaptığı kontrolde ülkede izinsiz ikamet ettikleri tespit edilen Pakistan uyruklu 9 kişi gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı

 Hepsi de öğrenci  olarak gelmiş
banner598

Başkent Lefkoşa’nın Haspolat Köyünde polisin yaptığı kontrolde ülkede izinsiz ikamet ettikleri tespit edilen Pakistan uyruklu 9 kişi gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı. Öğrenci izni ile Kuzey Kıbrıs’a gelip, kaçak olarak çalıştıkları ve izin süreleri dolmasına rağmen vize işlemleri yaptırmadıkları belirlenen zanlılar M.S.(E-32), A.R.(E-26), M.İ.(E-26), R.A.(E-18), Z.I.(E-22), M.İ.(E-39), M.B.(E-32), A.A.(E-24) ve N.K.(E-32) dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların bir yıl ile 2 yıl gibi süre önce KKTC’ye öğrenci izni ile geldikleri ancak yapılan araştırmada zanlıların üniversitelerle bağlarının olmadığı açıklandı. Polis, zanlıların izin süreleri bitmesine rağmen muhaceret işlemlerini yapmadıklarını, yapılan soruşturmada öğrenci olarak ülkeye gelen zanlıların derslere gitmedikleri ve öğrenci kaydını süre dolmasına rağmen yenilemediklerini söyledi.

Polis, Haspolat’ta Cami Caddesi 5 Numaralı adreste yapılan kontrolde tespit edilen zanlıların gözaltına alındıklarını, haklarında soruşturma başlatıldığını belirterek zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme zanlıların ilk etapta bir gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verirken söz hakkı alan zanlılar para olmadığı için muhaceret işlemlerini yaptırmadıklarını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474